CRKVAVIJESTI

DOMIŠLJATI FRANJEVCI Doskočili epidemiološkim mjerama

Franjevci iz Franjevačkog samostana Hercegovačke franjevačke provincije i crkve Bezgrješnog začeća Dubravi u Zagrebu  među prvima su reagirali na nove epidemiološke mjere koje ograničavaju broj od 25 vjernika u crkvi. 

Na svojim internetskim stranicama objavili su da će od ove nedjelje kada počinje došašće, euharistijska slavlja nedjeljom biti svakoga sata. Točnije, mise su u 7, 8, 9, 10, 11 i 12 sati te poslijepodne u 16 i 18 sati.

Budući da od ponedjeljka počinju i mise zornice, franjevci iz Dubrave najavljuju da će biti svakoga dana u šest sati te još četiri mise dnevno kroz cijeli tjedan.

“U crkvi za vrijeme mise može biti najviše 25 osoba. Molimo vas da se svi pridržavamo ovih mjera kako bi se ublažile posljedice širenja virusa Covid-19 i u svrhu očuvanja života svih nas koji je najveća vrijednost. Zbog toga smo uveli svaki sat vremena misu nedjeljom i običnim danom povećali broj svetih misa kako bi se zadovoljile duhovne potrebe vjernika. Molimo Gospodina da nam podari snagu, mudrost, razboritost i strpljivost kako bismo svi zajedno odgovornim ponašanjem pridonijeli da ova pošast mine i vrati se život svakodnevice”, objavili su franjevci, dodajući kako će ove mjere vrijediti do 21. prosinca.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com/direktno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er