SVIJET

Dirljive fotografije iz Harkova: Otac se molio nad mrtvim tijelom svog sina dva sata

Tri su osobe poginule, a drugi su ozlijeđeni kada je ruski projektil 20. srpnja pogodio autobusnu stanicu u Harkova. Među žrtvama je bio i 13-godišnji dječak.

Trinaestogodišnji dječak i par poginuli su dok su čekali autobus u Harkivu tijekom ruskog raketnog napada 20. srpnja. Dječakova 15-godišnja sestra također je ozlijeđena. U granatiranju je uništena i harkovska sunet džamija. Rusi nisu komentirali napad. Od početka invazije na Ukrajinu, Rusija niječe da njezina vojska namjerno gađa civile piše Aleteia

Nakon razdoblja relativnog mira, Harkov je posljednjih tjedana izdržao gotovo svakodnevno granatiranje. Ukrajinska veleposlanica u Sjedinjenim Državama Oksana Markarova napisala je na Twitteru da se dječakov otac dva sata molio nad tijelom 13-godišnjaka.

Prema (izrazito nepotpunim, kako je naglašeno) podacima Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR), u Ukrajini je od početka ruske invazije ubijeno 5110 civila. Dodatnih 6.752 je ozlijeđeno. Ovaj broj uključuje najmanje 346 ubijene djece (stanje 17. srpnja). Međutim, ukrajinski izvori iznose znatno veće procjene. Najsmrtonosniji ruski napad na civilne ciljeve posljednjih dana dogodio se u gradu Taziv Yar u Donjeckoj oblasti. U raketnom napadu na stambeni blok 9. srpnja poginulo je 48 ljudi, uključujući jedno dijete.

Pomolimo se za mir

Sveti Ivan Pavao II. učio nas je: „Mir je naše djelo: on zahtijeva naše hrabro i ujedinjeno djelovanje. Ali to je neodvojivo i iznad svega dar Božji: zahtijeva našu molitvu.” Molimo Majku Božju za njezin zagovor, moleći molitvu pokojnog Pape za mir:

Molimo te, Kraljice mira, pomozi nam odgovoriti snagom istine i ljubavi na nove i uznemirujuće izazove sadašnjeg trenutka. Pomozi i nama da prođemo kroz ovo teško razdoblje, koji remeti spokoj tolikih ljudi, i raditi bez odlaganja na izgradnji svaki dan i posvuda istinsku kulturu mira.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er