VJERA I DUHOVNOST

Čudo “letećeg fratra”!

Čudo “letećeg fratra”! Jeste li znali da se sv. Padre Pio pojavio na nebu i zaustavio bombardiranje? Ova nevjerojatna priča jasno pokazuje kako Bog djeluje preko onih koji traže svetost. Prema službenoj stranici Padre Pija, tijekom Drugog svjetskog rata savezničke trupe bile su u području Gargana, blizu San Giovanni Rotonda u Italiji, izvršavajući vojne misije.

Otac Damaso de Sant’Elia, koji je bio poglavar samostana u Pianiju u Italiji, ispričao je da je nakon 8. rujna 1943. vojska započela napade na cijelu pokrajinu Foggia, ali San Giovanni Rotondo nije pao žrtvom niti jedne žrtve. bomba. Vojnici koji su pokušali napad kazali su da su “na nebu vidjeli fratra koji im je zabranio da tamo bacaju bombe”. General talijanskih zračnih snaga i dio “Zapovjedništva zračnih jedinica” zajedno sa savezničkim snagama, Bernardo Rosini, ne vjerujući suočavanju s tom činjenicom, odlučio je preuzeti zapovjedništvo nad eskadrilom bombardera za “uništenje njemačkog skladišta streljiva” koje je imao upoznali u istom gradu. Rosini se s leta vratio šokiran.

“Čim su se približili meti, on i njegovi piloti ugledali su na nebu lik fratra s podignutim rukama. Bombe su same padale, padale u šume, a zrakoplovi su se okrenuli bez ikakve intervencije pilota”, rekao je general. Svi koji su čuli priču pitali su se tko je taj “duh” koji je misteriozno uspio kontrolirati zrakoplove. Rosini je čuo da u San Giovanni Rotondu živi fratar sa stigmama. Fratar je smatran svecem i mogao bi biti odgovoran za ovo nevjerojatno čudo. Nakon završetka rata general je zajedno s nekim pilotima posjetio samostan u kojem je živio Padre Pio, a čim je prešao prag sakristije, među braćom je vidio svećenika koji je zaustavio njegove zrakoplove.

Svetac je prišao Rosiniju. Uzevši ga za rame, rekao je: “Dakle, jesi li ti taj koji nas je htio sve eliminirati?” General je kleknuo ispred Padre Pija i čuo svećenikove riječi na engleskom. Zbog ovih nevjerojatnih iskustava Rosini, koji je bio protestant, sprijateljio se s Padre Piom i prešao na katoličanstvo.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er