MOLITVE

Čin posvete sv. Mihaelu arkanđelu – najjača obrana našim slabostima

Zaštita svetog Mihaela prava je obrana našim slabostima, a prije svega iskušenjima koja su za nas posvuda. Obratimo se, stoga, svetom Mihaelu koji će spremno stati u našu obranu, kao što je stao u obranu Božjih prava, potvrdivši tako nebu svoju vječnu odanost i predanje.

Čin posvete

Plemeniti kneže svih anđeoskih korova i cijenjeni vođo vojske Gospodnje, gorljivi ljubitelju slave Gospodnje i strahu pobunjenih anđela, sv. Mihaele Arhanđele, želeći biti u broju tvojih štovatelja, danas ti se u potpunosti predajem.

Stavljam sebe samoga, svoj posao, svoju obitelj, prijatelje i sve što mi pripada pod tvoju budnu zaštitu. To što nudim vrlo je malo, buduću da sam ja jadni grešnik, ali molim te ti nagradi ljubav moga srca. Sjeti se, da sam od danas pod tvojom budnom zaštitom te moraš biti uza me cijeloga moga života.

Pribavi mi oproštenje mojih brojnih i teških grijeha, daj da od srca ljubim svoga Boga i dragog spasitelja Isusa, moju dragu majku Mariju, sve ljude i moju braću koji su ljubljeni od Oca, a otkupljeni od Sina.

Isprosi mi milosti koje su mi potrebne da bih zaslužio krunu slave. Brani me uvijek od neprijatelja moje duše a posebno u zadnjem trenutku mojega života. Dođi tada, slavni Arhanđele, pomozi mi u borbi i odagnaj daleko od mene u ponor pakla onog oholog palog anđela kojeg si pobijedio u nebeskoj borbi.

Predstavi me tada, pred prijestoljem Božjim da bih mogao, s tobom sv. Mihaele i sa svim anđelima, pjevati hvalu, čast i slavu u vijeke vjekova. Amen.

Sv. Mihaelu moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er