ČITLUK

Molitvena inicijativa “Iskra Milosrđa” jučer održana u Čitluku

Međunarodna molitvena inicijativa “Iskra Milosrđa” – molitva krunice Božjeg milosrđa na ulicama, trgovima i raskrižjima gradova svijeta, održala se i ove godine 28. rujna u 15 sati. Inicijativi su se pridružili vjernici iz Čitluka i okolnih mjesta.

Na Trgu žrtava Domovinskog rata u Čitluku okupilo više stotina domaćih vjernika kao i mnogi iz Međugorja i okolnih mjesta. Molitvu krunice Božjega milosrđa predmolio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja u Čitluku i vikar Hercegovačke franjevačke provincije.

On je izrazio sreću i zahvalnost brojnošću vjernika te istaknuo važnost molitve krunice.

“Osobno se trudim koliko god mogu svakodnevno moliti krunicu, ali bude nažalost nekada dana kada i preskočim, ali evo trudim se i mislim da je jako važna i da je potrebna i mislim da je njezina uloga u našem životu od velike važnosti”, kazao je fra Miro.

Nakane ovogodišnje Iskre Milosrđa bile su: za Svetu Crkvu i Svetog Oca, za svećenstvo i nova zvanja, za obraćenje grešnika i za umiruće, za zaštitu od svih zala i nevolja, za mir u Ukrajini i širom svijeta, za blagoslovljen 9. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa (22. listopada), što skoriju kanonizaciju Bl. Alojzija Stepinca te u znak zahvalnosti za 10. obljetnicu djelovanja Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa i 20. obljetnicu posvete svijeta Božjemu milosrđu koju je učinio papa Ivan Pavao II. (17. kolovoza 2002.). Inicijativa se održala pod pokroviteljstvom nadbiskupa Grzegorza Ryśa, metropolita Łódźa. Iskra Milosrđa održala se ove godine također i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te u Crnoj Gori.

U Bosni i Hercegovini održala se u Banjolučkoj biskupiji u Prijedoru, te u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji u Čitluku, Posušju i Širokom Brijegu, donosi radio-medjugorje.com.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er