VJERA I DUHOVNOST

Božja riječ nije samo vječna, nego je i apsolutno sigurno da će se ispuniti

Božja riječ nije samo vječna, nego je i apsolutno sigurno da će se ispuniti. U Mateju 5,18 Isus je rekao da nijedna jota iz Zakona neće proći dok se sve ne dogodi. Jota je slovo hebrejskog alfabeta koje sliči zarezu ili apostrofu. Drugim riječima, Isus je rekao da će se Božja riječ ispuniti do najsitnijeg detalja.

Julijan Otpadnik, rimski car koji je živio od 331. do 363. godine, odlučio je da će opovrgnuti Bibliju i ozloglasiti kršćanstvo. Poseban ulomak kojega je htio osporiti bio je Luka 21,24: “I padat će od oštrice mača i odvodit će ih kao roblje po svim narodima. I Jeruzalem će gaziti pogani sve dok se ne ispune vremena pogana.”

Počeo je ohrabrivati Židove da ponovno sagrade hram. Prema onome što Gibbon piše u knjizi Propadanje i pad Rimskog carstva, žustro su započeli s radom pretjerujući čak tako što su koristili srebrne lopate i nosili zemlje u purpurnim velovima. Ali dok su radili, zaustavio ih je potres i vatrene kugle iz tla. Bili su prisiljeni odustati od projekta.

Nadalje, gotovo 600 godina prije Krista, Ezekiel je prorekao da će Istočna vrata Jeruzalema biti zatvorena i ostati zatvorena dok ne dođe “knez” (Ezekiel 44,3). Mnogi proučavatelji Biblije slažu se da se “knez” odnosi na Mesiju. Vrata prozvana kasnije Zlatna vrata zatvorio je sultan Sulejman 1543. godine. Car Wilhelm se u svom planu zauzimanja Jeruzalema nadao ući u grad kroz ova vrata, ali njegove nade su se izjalovile. Vrata su ostala zatvorena.

Voltaire se hvalio da će za sto godina Biblija biti mrtva knjiga. Kad je sto godina prošlo, Voltaire je bio mrtav, a u njegovoj kući bilo je sjedište Ženevskog biblijskog društva. Ingersoll se hvalisao na sličan način. Rekao je da će Biblija za 15 godina biti u mrtvačnici. U mrtvačnicu je otišao on, a ne Biblija. Biblija nadživi sve svoje kritičare.

Pomislili bismo da će ljudi postati svjesni činjenice da je Biblija vječna Božja riječ i da nikad neće proći. Ali s druge strane, kako je Jonathan Swift rekao: “Nitko nije tako slijep kao oni koji ne žele vidjeti.” (William MacDonald)

Za one koji ipak žele neka upišu ovu Riječ u svoje srce: Kako biti kršćanin po mjeri Božjoj?

Kol 3,12-21
Braćo:  Zaodjenite se – kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni – u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost te podnosite jedni druge praštajući ako tko ima protiv koga kakvu pritužbu! Kao što je Gospodin vama oprostio,
tako i vi! A povrh svega – ljubav! To je sveza savršenstva. I mir Kristov neka upravlja srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite!

Riječ Kristova neka u svem bogatstvu prebiva u vama! U svakoj se mudrosti poučavajte i urazumljujte! Psalmima, hvalospjevima, pjesmama duhovnim od srca pjevajte hvalu Bogu! I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu!

Žene, pokoravajte se svojim muževima kao što dolikuje u Gospodinu! Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima. Djeco, slušajte roditelje u svemu, tà to je milo u Gospodinu! Očevi, ne ogorčujte svoje djece da ne klonu
duhom!

Amen

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er