SVECIVJERA I DUHOVNOST

Bl. Ana Marija Taigi – mističarka koja se posebno molila za duše u čistilištu i prorekla 3 dana tame

Blažena bl. Ana Marija Taigi, supruga, majka u laičkom Institutu Presvetog Trojstva (1769.-1837.)

Rodila se 29. svibnja 1769.g. u Sieni (srednja Italija) kao kći ljekarnika Gianettia. Nakon pet godina morali su sve prodati i sele se u Rim. Njezina majka je služila i opskrbljivala cijelu obitelj. Ana Marija se naučila šiti kod neke krojačice pa služila kod neke gospođe. Udala se za Dominika Taigia, koji je bio u službi kod kneza Chiglia.

Sa mužem je stanovala u maloj kući uz kneževu palaču. Njezin muž je bio vrlo grub i nagao čovjek. Da ne razljuti muža, morala mu je često ugađati. Rodila mu je četiri sina i tri kćeri. Troje djece joj je umrlo u djetinjstvu. Uz to što je Ana Marija bila lijepa, voljela je, naročito na blagdane, svraćati pažnju na sebe. Dok je jednom nakićena prolazila Trgom Svetog Petra naišla je na strogi pogled jednog redovnika. Tada je doživjela izvanrednu milost prosvjetljenja.

Potražila je redovnika kojeg je srela, načinila zivotnu ispovijed, te započela zivot molitve i pokore. Ispovjednik ju je poučavao kako da svakodnevne dužnosti pretvori u molitvu i pokoru. Sve radi i podnasa izvanrednom vedrinom srca. Žrtvuje se za obraćenje grešnika. Stupila je u Treći red Presvetog Trojstva. Popela se do vrhunca kršćanskih kreposti. Išla je svakodnevno na Svetu Misu pod kojom se pričešćivala.
Čim bi primila Isusa u Euharistiji počeo je zanos.

Jednog dana za vrijeme Mise ukazao joj se Isus u Euharistiji. Najprije je u Svetoj Hostiji vidjela predivan ljiljan u punom cvatu, a na njemu kao da je prijestolje i Isus u nadnaravnoj ljepoti. Dok se divila viđenju čula je glas kako joj reče: “Ja sam poljski cvijet, Ja sam kao neokaljani ljiljan sav tvoj. Ja sam tvoj osamljenik i svih koji uzimaju svoj križ i idu Mojim stopama. Onaj koji želi postići Nebo, treba provoditi pokornički život.” Mnogi su je molili za savjet, čak su je s tom nakanom pohodili pape Pio VII., Lav XII., i Grgur XVI.

Blažena Ana Marija znala je posve sigurno sudbinu mrtvih. Njen je pogled dopirao sve do krajeva zemlje i tamo otkrio ljude koje nikada prije nije vidjela. Znala je uzrok i trajanje naknadnih patnja duša u Čistilistu. Duše iz Čistilista su često tražile pomoć kod blažene Ane Marije Taigi. Sa puno boli i patnja oslobađala je ona pokojne osobe koja je tražila pomoć. Blaženica se posebno zauzimala za duše pokojnih svećenika kojima je bila potrebna pomoć. Dušama koje je oslobodila iz Čistilista blaženica bi preporučivala potrebe Crkve, a napose Petrove nasljednike, pape.
Umrla je 9. lipnja 1837.god. Tijelo joj je ostalo neraspadnuto. U popis Blaženika upisao ju je Papa Benedikt XV. godine 1920.

Strašno proročanstvo o tri dana tame

“Bog će poslati dvije kazne: jedna će biti u obliku ratova, revolucija i drugih zala; nastat će na zemlji. Drugi će biti poslan s Neba. Na Zemlju će doći ogromna tama koja će trajati tri dana i tri noći. Ništa neće biti vidljivo, a zrak će biti štetan i kužan i nanijet će štetu, iako ne isključivo neprijateljima religije. Tijekom ova tri dana, umjetno svjetlo će biti nemoguće; gorjet će samo blagoslovljene svijeće. Tijekom ovih dana užasa vjernici moraju ostati u svojim domovima moliti krunicu i moliti Boga za milost. Svi neprijatelji Crkve (vidljivi i nepoznati) nestat će na Zemlji tijekom ove sveopće tame, osim samo onih nekoliko koji će se obratiti.

Zrak će biti zaražen demonima koji će se pojavljivati ​​u svim vrstama odvratnih oblika. Vjera će biti proganjana, a svećenici masakrirani. Crkve će biti zatvorene, ali samo nakratko. Sveti će Otac biti prisiljen napustiti Rim. Francuska će uroniti u strašnu anarhiju. Francuzi će imati građanski rat u kojem će se čak i stari latiti oružja. Političke stranke, iscrpivši svoju krv i bijes, a da nisu uspjele doći ni do kakvog zadovoljavajućeg rješenja, pristat će, kao posljednje sredstvo, pribjeći Svetoj Stolici. Tada će Papa poslati posebnog izaslanika u Francusku. Nakon dobivenih informacija, Njegova Svetost će imenovati vrlo kršćanskog kralja da upravlja Francuskom. Nakon tri dana tame, sveti Petar i sveti Pavao odredit će novog papu, a tada će se kršćanstvo proširiti svijetom. On je Sveti Papa kojeg je Bog izabrao da izdrži oluju. Na kraju će biti obdaren čudima i njegovo će ime biti hvaljeno po cijeloj zemlji. Cijeli će se narodi vratiti Crkvi i lice zemlje bit će obnovljeno. Rusija, Engleska i Kina će ući u Crkvu”.

Međutim, ono što će se dogoditi još uvijek je obavijeno velom tajne i ovo proročanstvo treba analizirati s pažnjom i lucidnošću, moleći se za zauzimanje za moguće ublažavanje događaja.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er