SVIJET

Biskupija u Argentini osudila “vandalski čin” u kojem su vjernici uništili bogohulnu umjetnost

Nadbiskupija Mendoze u Argentini je osudila čin nasilja koji se dogodio u ponedjeljak poslijepodne, zbog umjetničke izložbe koja je uvredljiva za kršćansku vjeru.

Izložba pod nazivom “#8M Visual Manifestos” je izložena tijekom mjeseca ožujka u Rektoratu Nacionalnog sveučilišta Cuyo povodom Mjesec žena. “8M” označava 8. mart, Međunarodni dan žena.

Neki od izloženih radova izazvali su kritike među katolicima, odnosno među kršćanima općenito, zbog eksplicitno bogohulnog sadržaja, prenosi CNA

Jedna od njih aludira na Isusovo raspeće predstavljeno tijelom gole žene; drugi simbolizira vulvu koja simulira siluetu Djevice Marije.

U poslijepodnevnim satima 20. ožujka, skupina vjernika okupila se na molitvu u prostoriji u kojoj je bila postavljena izložba i na kraju je uništila, bacivši ostatke u smeće.

Kao odgovor na ”vandalizam”, nadbiskupija Mendoza izdala je priopćenje, odbacujući “ovaj čin fizičkog nasilja prema tamo izloženim djelima”.

Biskupija je također izrazilo solidarnost “s umjetnicima koji su doživjeli oštećenje plodova svog rada i truda”.

Ponovno pozivamo na slogu i mir koji se gubi u krajnostima, poručili su iz biskupije.

U konačnici, biskupija je požalila zbog postupaka onih koji “žive svoju vjeru kao u mračnim vremenima, koja su bila tako bolna za čovječanstvo”.

Rektorica sveučilišta, Esther Sánchez; prorektor, Gabriel Fidel; i drugi dužnosnici osudili su “sve vrste nasilja” i pozvali na dijalog.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er