VJERA I DUHOVNOST

Sveti Padre Pio: Ovo će biti dan kada će čovječanstvo počiniti samoubojstvo!

Kad bismo mogli pitati sv. Padre Pija o pobačaju – temi o kojoj se mnogo raspravlja i koja se smatra uvriježenom u mnogim društvenim i kulturnim sferama – o činjenicama koje se tiču ​​demonstracija za i protiv dobrovoljnog “prekida trudnoće”, o ženama koje, skrivajući se iza himne slobodi svoga tijela , odluče ne zadržati dijete, rezultat spolnog odnosa, što biste nam rekli, svakako nam nudeći gledište pravog kršćanina?

U međuvremenu, prisjetimo se da je već prošlo više od 40 godina od usvajanja zakona 194 u Italiji (od 22. svibnja 1978.) i da je bilo mnogo žena koje su dopustile ubojstvo vlastitog djeteta, također osjećajući da imaju pravo na to. Dok su pobornici pobačaja predani pronalaženju najprikladnijeg načina da nam oduzmu pravo na mišljenje i izražavanje, mi odgovaramo riječima Padre Pija o ovoj temi.

Otac Pellegrino ga je upitao: “Oče, jutros ste uskratili odrješenje jednoj gospođi za napravljeni pobačaj. Zašto ste bili tako strogi prema toj jadnici?”

Padre Pio: “Dan u kojem će ljudi izgubiti pojam o užasu pobačaja bit će poguban dan za čovječanstvo. Jer upravo je to dan u kojem trebaju pokazati da su time užasnuti”. “Abortus nije samo ubojstvo, već i samoubojstvo. A s onima koje vidimo na rubu da počine oba zločina jednim udarcem, želimo li imati hrabrosti pokazati svoju vjeru? Želimo li ih vratiti da ili ne?!” Otac Pellegrino ga je tada upitao što misli pod riječju “samoubojstvo”.

Vezani članci

Padre Pio je odgovorio: “Vi biste razumjeli ovo samoubojstvo ljudskog roda kada biste mogli vidjeti zemlju naseljenu starim ljudima i bez djece: spaljenu poput pustinje. Kad biste malo razmislili, shvatili biste dvostruku težinu pobačaja: pobačajem je život roditelja uvijek osakaćen.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er