Uncategorized

Zastrašujuće: U Njemačkoj u prošloj godini drastično porastao broj pobačaja

Njemačka udruga za zaštitu života “Akcija pravo na život za sve” (Aktion Lebensrecht für Alle – ALfA) ocijenila je porast broja prekida trudnoće u Njemačkoj “zastrašujućim” i povezanim s pitanjima koja zahtijevaju odgovore.

ALfA podsjeća da njemački Savezni zavod za statistiku nije ponudio objašnjenja niti za pad broja pobačaja u protekle dvije godine, niti za najnoviji porast. “Krajnje je vrijeme za bolje i jasnije podatke”, poručila je udruga, zahtijevajući da se posebice istraži utjecaj ukidanja zabrane reklame za pobačaje na najnovije brojke.

“U konačnici, time je de facto omogućeno izravno stupanje u kontakt s liječnicima koji vrše pobačaje, zaobilazeći zakonom predviđeno savjetovanje”, zaključuje ALfA, uz tvrdnju kako je definitivno opovrgnuta tvrdnja da u Njemačkoj nema dovoljno liječnika koji vrše pobačaje.

Ukoliko se ne želi da ustavno pravo zaštite nerođenog djeteta ostane obična fraza, tada odgovorni u vladi ne mogu naprosto nastaviti po starome, a posebice ne slabiti dodatno zaštitu života, poručuje udruga, naglašujući: “Nitko ne smije biti zadovoljan ovim rastom ljudskih tragedija, koje se očituju u ubijanju vlastitog nerođenog djeteta”.

Prema podacima Saveznog zavoda za statistiku u trećem kvartalu prošle godine prijavljeno je 26.500 prekida trudnoće, 16,7 posto više nego u istom razdoblju 2021. godine. Broj pobačaja u 2022. godini općenito značajno je porastao nakon pada u posljednje dvije godine.

Najveći broj pobačaja, njih 96 posto, obavljen je uz pridržavanje zakonom predviđenog pravila o prethodnom savjetovanju. Medicinski razlozi ili seksualni prijestupi navedeni su kao razlog u četiri posto slučajeva, a najveći broj zahvata obavljen je ambulantno.

www.medjugorje-news.com

Izvor
ika
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er