CRKVA

Biskup poziva Vatikan da opovrgne Bidenovu tvrdnju da se Papa ne protivi pobačajima koje financiraju porezni obveznici

Biskup Joseph Strickland pozvao je Vatikan da opovrgne tvrdnju predsjednika Joea Bidena da papa Franjo ne podržava poziv Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država (USCCB) o obustavljanju pobačaja koje financiraju porezni obveznici.

“Ne može se dopustiti gospodinu Bidenu da izvrće riječi pape Franje na ovaj način”, napisao je Stickland na Twitteru. “Molim Vatikanski tiskovni ured da jasno pojasni da papa Franjo s pravom naziva abortus ubojstvom. Vrijeme je da se osudi Bidenov lažni katolicizam.”

Strickland je mislio na video u kojem je Biden odgovarao na pitanja novinara. Tad se Biden osvrnuo na najnoviji potez američkih katoličkih biskupa protiv pobačaja i insinuirao da oni nemaju jednako mišljenje o tom pitanju.

Nepokolebljivi zagovornik pobačaja, i samozvani katolik Biden dodao je kako ni papa ne zagovara takav pristup.

Bidenovi komentari došli su kao odgovor na pismo koje je 27. siječnja poslao USCCB-ov presjedatelj za pro-life aktivnosti, biskup Michael F. Burbidge, koji je pisao u prilog zakonu koji bi zabranio korištenje poreznih sredstava za pobačaj. Burbidge je primijetio kako je “zaštita poreznih obveznika od prisiljavanja na plaćanje pobačaja koje je suprotno njihovoj savjesti, načelo koje uživa povijesno široku potporu među Amerikancima, bez obzira na njihova inače strastveno podijeljena stajališta o toj temi.”

“Vlada nikada ne bi trebala financirati uništavanje nevine nerođene djece”, dodao je Burbidge.

“Naprotiv, Kongres može bolje služiti općem dobru davanjem prioriteta politikama koje sveobuhvatno pomažu ženama, djeci i obiteljima u potrebi na načine koji ne samo da će potaknuti rađanje, već će olakšati odgoj novog djeteta.”

Biden je bio vrlo otvoren u pogledu svoje podrške pobačaju, kao i rodnoj ideologiji, a čak je otišao toliko daleko da je pobačaj nazvao “osnovnom zdravstvenom uslugom”. Također se ruga katoličkom nauku zagovarajući razne politike koje bi promovirale LGBT ideologiju u svakodnevnom životu u Americi, kao i diljem svijeta. Kao potpredsjednik, prvo “vjenčanje” na kojem je prisustvovao, odnosno vodio obred, bilo je ono između dvojice muškaraca.

S druge strane, Katolička Crkva uči da je pobačaj uvijek pogrešan jer ubija nedužno ljudsko biće, čime se krši crkvena zabrana ubojstva, učenje koje “ostaje nepromjenjivo”.

Bez obzira na to, nakon privatnog sastanka koji je imao s papom Franjom 2021., Biden je izjavio da je papa “sretan što sam dobar katolik” i rekao da bi predsjednik trebao “i dalje primati pričest”.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er