MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

“Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u ukazanje Gospe” Iz razgovora poznatog egzorciste sa Silvijem Tomaševićem

Nedavno preminuli poznati hrvatski novinar i dopisnik velikih medijskih kuća iz Vatikana, Silvije Tomašević svojevremeno imao je intervju koji su prenijeli brojni svjetski mediji zbog izjave njegova sugovornika tadašnjeg najpoznatijeg egzorcista iz Vatikana don Gabriela Amortha. ‘Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u pojavu Gospe

Dakako, Crkva se ne može o tome izjasniti sve dok pojavljivanja neće prestati. Pošto se pojavljivanja nastavljaju Crkva se ne može izjasniti o njima. ’Svećenik je novinaru Tomaševiću rekao da je u Vatikanu vrag i da tamo djeluje na poseban način ali  i na još nekim mjestima, a što je zabrinjavajuće s obzirom na situaciju u svijetu i moć koju imaju pojedinci nad čovječanstvom.

Na pitanje Tomaševića što znači njegova izjava da se vrag pojavio posvuda, Amorth je odgovorio:

“Vrag je uvijek bio svugdje, jer je vrag duh, za njega ne postoji pitanje prostora i zbog toga vrag je svugdje i naravno napada više na mjestima gdje postoji veća odgovornost. Vrag ima dvije aktivnosti, jednu redovnu i jednu izvanrednu. Redovna aktivnost Vraga je navođenje čovjeka na zlo i svi smo navođeni na iskušenje od rođenja do smrti. I Vi (obratio se našem novinaru) i svi koji su pred televizorom, svi smo izloženi vražjem navođenju na iskušenje, koji nas pokušava odvratiti od Boga kako bismo pali u grijeh.

Time što je postao čovjek i Isus je prihvatio je da ga vrag navodi na iskušenje. Ali vrag ima i izvanrednu aktivnost, koja je rijetka. Dok je njegova redovita aktivnost da nas navodi na grijeh od rođenja do smrti, ona rijetka izvanredna aktivnost stvara smetnje do opsjednotosti vragom.

Tomašević: Dakle i u Vatikanu je vrag?

Amorth: I u Vatikanu također i još više jer vrag pokušava navoditi na iskušenje posebno tamo gdje postoji vrh, pa prema tome je u Vatikanu, zatim na vrhu politike, na vrhu industrije, među sportašima, zatim napada svećenike jer ako padne jedan svećenik u iskušenje onda to povlači sa sobom i druge osobe. Dakle, vrag pogađa, pokušava navoditi na iskušenje tamo gdje može dobiti veće rezultate.

Vjerujem u Međugorje

U razgovoru sa Tomaševićem, Gabriel Amorth otkrio mu je i da je u životu učinio nevjerojatnih 70 tisuća egzorcizama, da mu se javljaju ljudi iz cijelog svijeta pa i iz Hrvatske. Također rekao je kako smatra da su diktatori naše povijesti Poput Hitlera i Staljina ‘pokazali toliku perfidnost da se može pomisliti, s velikom vjerojatnošću, kako su završili u paklu.’ Ali komentirao je i pojavu Gospe u Međugorju rekavši mu:

‘Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u pojavu Gospe.”

‘Bio sam u Međugorju više puta i vjerujem u pojavu Gospe. Dakako, Crkva se ne može o tome izjasniti sve dok pojavljivanja neće prestati. Pošto se pojavljivanja nastavljaju Crkva se ne može izjasniti o njima.’

međugorju

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er