SVIJET

Američki biskupi pozivaju na molitvu za mir: “Nuklearni rat se ne može dobiti”

Nakon napetog sastanka UN-a, američki biskupi pozivaju kršćane da mole za vođe svijeta. “Nuklearni rat se ne može dobiti i nikada se ne smije voditi”, inzistirali su američki biskupi reagirajući na eskalaciju ruskog rata s Ukrajinom.

Biskup David Malloy, predsjednik Biskupskog odbora za međunarodnu pravdu i mir, osudio je prijetnje izrečene tijekom aktualnog 77. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda o uporabi nuklearnog oružja u rusko-ukrajinskom ratu. Biskupi su 23. rujna objavili kratku izjavu: Dok rastu napetosti u Općoj skupštini UN-a, sve češće retoričke geste kojima se prijeti uporabom nuklearnog oružja moraju se osuditi. Nuklearni rat se ne može dobiti i nikada se ne smije voditi. Svaka prijetnja nuklearnim oružjem podsjeća nas na njegovu gnjusnu prirodu i katastrofalne posljedice za cijelo čovječanstvo. Nastavimo se moliti za vođe svijeta – da nade i snovi koje dijelimo za naše narode pobijede nad ćudima i nepravdom izazvanom ovim ratom u Ukrajini, piše Aleteia

Vatikanski kardinal Pietro Parolin i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastali su se u četvrtak na marginama Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Atmosfera diplomacije na sastanku Lavrova s kardinalom Parolinom bila je u suprotnosti s napetim sastankom Vijeća sigurnosti UN-a, kojem je Lavrov prisustvovao.

Dok je američki državni tajnik Antony Blinken optužio ruske snage za mučenje i ubijanje civila u područjima Ukrajine koje su okupirali, Lavrov je uzvratio da je ukrajinska vojska “nekažnjeno” ubijala civile u ruskim govornim područjima istočne Ukrajine.

Papa je u srijedu spomenuo očitu prijetnju ruskog predsjednika da će upotrijebiti nuklearno oružje: “…neki ljudi razmišljaju o nuklearnom oružju, tom ludilu…”, rekao je.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er