VJERA I DUHOVNOST

8 biblijskih citata koji vam mogu pružiti utjehu kada izgubite roditelja

8 biblijskih citata koji vam mogu pružiti utjehu kada izgubite roditelja – Roditelj pun ljubavi jedan je od najvećih blagoslova koje smo dobili na zemlji. Ne samo da primamo njihovu bezuvjetnu ljubav, već i osjećamo osjećaj doma samo kad smo u njihovoj blizini. Stoga je razumljivo da kada oni naposljetku preminu, ostajemo osjećati tugu i duboku tugu koja se ponekad može činiti nepremostivom.

Iako je vrijeme često jedan od najboljih iscjelitelja, ove riječi iz Biblije mogu ponuditi određenu utjehu dok tugujemo zbog gubitka roditelja ili bilo koje voljene osobe:

“Jahve je blizu slomljena srca, spašava one čiji je duh slomljen.” Psalam 34:18 Ovaj stih uvjerava da je čak i u vremenima duboke tuge i boli Bog blizu da utješi i podrži one koji tuguju.

Ne boj se: ja sam s tobom; ne brinite se: ja sam vaš Bog. Ja ću te ojačati, ja ću ti pomoći, ja ću te podupirati svojom pobjedničkom desnicom.” Izaija 41:10 Ovaj nas stih podsjeća da je u našim trenucima straha i neizvjesnosti Bog prisutan da nam pruži snagu i pomoć, vodeći nas kroz našu tugu.

“Blago ožalošćenima, jer će se utješiti.” Matej 5:4 Isusove riječi u Blaženstvima nude nadu onima koji tuguju, uvjeravajući ih da će Božja utjeha na kraju donijeti utjehu njihovim ožalošćenim srcima.

Mir vam ostavljam; mir svoj dajem ti. Ja vama ne dajem kako svijet daje. Neka se vaša srca ne uznemiruju i ne boje.” Ivan 14:27 Isus obećava mir koji nadilazi svjetovno razumijevanje, pružajući sigurnost onima koji tuguju da mogu pronaći mir i utjehu u njemu.

Jer uvjeren sam da nas ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni moći, ni visina, ni dubina, niti bilo koje drugo stvorenje neće moći rastaviti od ljubavi Božje u Krist Isus Gospodin naš.” Rimljanima 8:38-39 Ovaj odlomak potvrđuje trajnu prirodu Božje ljubavi, uvjeravajući nas da nas, čak i suočeni sa smrću i gubitkom, ništa ne može odvojiti od Njegove vječne ljubavi i brige.

Blagoslovljen budi Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac samilosti i Bog svake ohrabrenja, koji nas hrabri u svakoj našoj nevolji, da bismo mogli hrabriti one koji su u bilo kojoj nevolji ohrabrenjem kojim nas sami smo ohrabreni od Boga.” 2. Korinćanima 1,3-4 Ovaj stih ističe Božju ulogu kao izvora suosjećanja i ohrabrenja u vremenima nevolje, osnažujući nas da nađemo utjehu u Njemu i proširimo tu utjehu na druge koji tuguju.

“Ne budite nimalo zabrinuti, nego u svemu, molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem, očitujte svoje želje Bogu. Tada će mir Božji koji nadilazi svaki razum čuvati vaša srca i vaše misli u Kristu Isusu.” Filipljanima 4,6-7 Pavlove nas riječi podsjećaju da se obratimo molitvi u trenucima tjeskobe i žalosti, vjerujući da će Božji mir čuvati naša srca i umove, pružajući utjehu i sigurnost.

Ne želimo da ne znate, braćo, za one koji su usnuli, da ne tugujete kao ostali koji nemaju nade. Jer ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo, tako će i Bog po Isusu dovesti s njim one koji su usnuli.” 1. Solunjanima 4,13-14 Ovaj odlomak nudi nadu vjernicima, uvjeravajući ih da će njihovi voljeni koji su umrli u Kristu uskrsnuti s Njim, pružajući utjehu i sigurnost pred gubitkom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er