VJERA I DUHOVNOST

4 vječne mudrosti nevjerojatnog svetog Ivana Bosca

Crkva 31. siječnja slavi blagdan nevjerojatnog svetog Ivana Bosca koji je živio životom velike kreposti i strpljivosti.

Kad je imao devet godina, usnuo je proročanski san u kojem je nekoliko neobuzdanih dječaka izgovaralo bogohulne riječi. Isus Krist i Djevica Marija ukazali su se Ivanu u snu, govoreći da će takve mlade dovesti Bogu kroz vrline poniznosti i milosrđa. Kasnije će taj san pomoći Ivanu da razabere svoj svećenički poziv. Ali također je nastojao slijediti Isusov i Marijin savjet dok je još bio dječak: zabavljao bi svoje vršnjake žongliranjem, akrobacijama i mađioničarskim trikovima, prije nego bi im objasnio propovijed koju je čuo ili ih naveo na molitvu krunice.

Velik dio svog vremena na zemlji proveo je služeći mladima, što mu je ubrzo priskrbilo titulu sveca zaštitnika mladih nakon što ga je Katolička crkva proglasila svetim. Sveti Ivan Bosco, utemeljitelj Salezijanske družbe, doista je imao magnetsku osobnost i želju za životom. Evo četiri vječne mudrosti nevjerojatnog svetog Ivana Bosca:

1) “Vaša poniznost bi trebala biti vaša marljivost u obavljanju svojih dužnosti i u podnošenju smetnji drugih.”

2) “Nosi svoj križ na leđima i uzmi ga kakav dođe, mali ili veliki, bio od prijatelja ili neprijatelja i od kakvog god drveta bio.”

3) “Ne odgađaj za sutra ono dobro što možeš učiniti danas. Možda nećete imati sutra.”

4) “Pazi na svoje oči jer su one prozor u tvoju dušu.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er