CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Proroštvo sv. Ivana Bosca: Ono što smo do sada trpjeli ništa je u odnosu na ono što će se dogoditi

U ovim, u najmanju ruku neobičnim i zabrinjavajućim vremenima u kojim se nalazi naša Katolička crkva, dobro je podsjetiti se jednog od mnogih proročkih snova sv. Ivana Bosca vezanih za Crkvu i kušnje koje mora proći!

Sanjao je taj duhovni rat, to ludilo vremena, tu borbu crkve ali i jasnu uputu koja nam u današnje vrijeme može biti putokaz. Naime u tom ratu protiv crkve usnuo je i put do spasenja. Zapravo jedini put koji obuhvaća ove dvije istine koje su nam u ovom trenutku najpotrebnije.

Pročitajte proročki san don Ivana Bosca:

„Želim vam ispričati jedan san koji sam usnuo prije nekoliko dana. Zamislite da ste na obali mora ili na izdvojenom morskom grebenu i da ne vidite nikakav drugi komadić zemlje osim onoga ispod svojih nogu. Na cijeloj prostranoj vodenoj površini vidi se beskrajno mnoštvo lađa spremnih za borbu, čiji su pramci ojačani oštrim željezom u obliku strijele, koje ondje gdje je gurnuto sve ranjava i probada.

Te su lađe naoružane topovima, opskrbljene puškama i svakovrsnim drugim oružjem, zapaljivim tvarima i knjigama. Usmjerene su prema jednoj lađi, koja je mnogo veća i viša od svih drugih. Nastoje ju udariti brodskim kljunom, zapaliti ili joj nauditi na neki drugi način. Tu veličanstvenu, svim i svačim opremljenu, lađu prate mnoge lađice koje od nje primaju zapovjedne signale i kreću se kako bi se obranile od protivničke flote. Puše njima suprotan vjetar.

Čini se da uzburkano more pomaže neprijatelju. Usred beskrajne morske pučine uzdižu se dva snažna vrlo visoka stupa, jedan nedaleko od drugoga. Na jednome je kip Bezgrešne Djevice, pod čijim se nogama nalazi velika ploča s natpisom: ‘Marija Pomoćnica’, a na drugome, koji je mnogo viši i veći, nalazi se hostija čija je veličina proporcionalna stupu, a pod njom drugi natpis sa sljedećim riječima: ‘Spas vjernika’.

Crkvu čeka vrlo teška kušnja. Ono što smo do sada trpjeli gotovo je beznačajno u odnosu na ono što će se dogoditi. Neprijatelje Crkve simbolizirali su brodovi koji nastoje potopiti veliku lađu. Samo dvije stvari mogu nas spasiti u tako teškom trenutku: pobožnost prema Mariji i česta pričest. Učinimo što možemo da najbolje iskoristimo ova dva sredstva i da ih drugi koristite svugdje.“

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er