VJERA I DUHOVNOST

3 zapanjujuće misterije o Torinskom platnu

Je li Torinsko platno samo tkanina ili uvjerljiva kronika Kristova raspeća? Medicinski stručnjak i istraživač platna dr. Gilbert R. Lavoie podijelio je tri zapanjujuće misterije o ovoj svetoj tkanini!

1) Drevni i jedinstveni uzorci šivanja Dr. Lavoie baca svjetlo na fascinantan detalj – jedinstveni uzorak šavova na platnu, uzorak koji se zrcali samo na određenim drevnim tekstilima. “Jedinstveni šav [na platnu] pronađen je samo na još jednom mjestu, a to je Masada u Izraelu”, objašnjava dr. Lavoie. On kaže da ova jedinstvena nit ne samo da jača povijesnu autentičnost Platna, već ga intrigantno povezuje sa židovskom baštinom, sugerirajući pripovijest daleko dublju nego što se dosad zamišljalo.

2) Što studija rendgenske difrakcije iz 2022. stvarno pokazuje Dr. Lavoie govori o revolucionarnoj studiji difrakcije X-zraka iz 2022. godine koja Pokrov poravnava s tkaninama iz Masade, što ukazuje na sličnu starost i podrijetlo. “Studija difrakcije X-zraka iz 2022. godine… usporedila je [Pokrov] s tkaninom iz Masade.” Kaže da studija također sugerira njezinu kasniju tapiseriju putovanja, tkanja kroz Francusku, Carigrad i konačno, Jeruzalem.

3) Mikroskopska čuda izvan granica znanosti Znanost ima svoje granice, a čini se da Torinsko platno postoji izvan njih. “Požutjela vlakna na Torinskom platnu osnova je zašto je slika tamo”, objašnjava dr. Lavoie. “To je dehidrat oksidacije – degeneracija celuloze koja nije reproducirana na toj mikroskopskoj razini.” Ovaj jedinstveni fenomen, zajedno sa slikom Platna koja podsjeća na fotografski negativ stoljećima prije izuma fotografije, predstavlja zagonetku koju moderna znanost još uvijek pokušava riješiti!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er