MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

3 snažne molitve za slavljenje Presvetog Imena Isusova tijekom cijelog mjeseca siječnja

Mjesec siječanj posvećen je Presvetom Imenu Isusovu! Pozvani smo usmjeriti svoju pozornost na snagu Gospodinova imena u našim životima i potaknuti druge da se prema Isusovu imenu odnose s najvećim poštovanjem. 3 snažne molitve za slavljenje Presvetog Imena Isusova tijekom cijelog mjeseca siječnja

Ime ‘Isus’ dolazi od latinskog oblika grčkog ‘Iesous’ (Ἰησοῦς), što je pak transliteracija hebrejskog ‘Ješua’ (Yehošuaʕ) ili ‘Jehošua’ (Yehošuaʕ) ili, u njegovom skraćenom obliku, ‘Joshua’, što znači ‘Jahve’ je spasenje. Počeci štovanja Presvetog Imena Isusova sežu u liturgijska slavlja 14. stoljeća. Sveti Bernardin Sijenski je u 15. stoljeću sa svojim učenicima širio štovanje Imena Isusova, a stoljeće kasnije, oko 1530. godine, papa Klement VII. dao je franjevačkom redu ovlaštenje za slavljenje Službe Presvetog Imena Isusova.

Sveti Bernardin Sijenski je rekao: “Ovo je ono presveto Ime za kojim su čeznuli patrijarsi, željno iščekivano, zazivano usred vapaja patnje, zazivano s uzdasima, preklinjano sa suzama, darovano kad stigne punina milosti” U nastavku ćete pronaći izbor molitava posvećenih štovanju Presvetog Imena Isusova ovaj mjesec i kasnije!

Molitva zlatne strijele

Vezani članci

Neka je Presveto, Presveto, Presjajno, Neshvatljivo i neizrecivo Ime Božje uvijek hvaljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, obožavano i slavljeno na Nebu, na Zemlji i pod Zemljom, od svih stvorenja Božjih i po Presvetom Srcu Gospodina našega Isusa Krista, u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Amen.

Devetnica na čast Presvetom Imenu Isusovu

O Milosrdni Isuse, koji si u svom ranom djetinjstvu započeo svoju službu Spasitelja prolijevajući svoju Predragocjenu Krv i preuzimajući za nas to Ime koje je iznad svih Imena; zahvaljujemo Ti za tako rane dokaze Tvoje beskrajne ljubavi. Častimo Tvoje sveto Ime, u jedinstvu s dubokim poštovanjem anđela koji ga je prvi objavio zemlji, i ujedinjujemo naše osjećaje s osjećajima nježne odanosti koje je ljupko Ime Isusovo u svim dobima rasplamsalo u srcima Tvojih svetaca.

Nadahnuti čvrstom vjerom u Tvoju nepogrešivu riječ i proniknuti pouzdanjem u Tvoje milosrđe, sada Te najponiznije podsjećamo na obećanje koje si dao, da gdje se dvoje ili troje okupe u Tvoje Ime, Ti ćeš biti usred ih. Dođi, dakle, među nas, najljubazniji Isuse, jer u Tvoje sveto Ime mi smo ovdje okupljeni; uđi u naša srca, da nas vodi tvoj sveti duh; milostivo nam udijeli, kroz to ljupko Ime, koje je radost neba, strah od pakla, utjeha nevoljnicima i čvrsto tlo našeg neograničenog pouzdanja, sve molbe koje upućujemo u ovoj devetnici.

Oh! blažena Majko našega Otkupitelja! Tko si tako razumno sudjelovao u patnjama svoga dragog Sina kada je prolio svoju svetu Krv i uzeo za nas Ime Isusovo, isprosi nam, preko tog divnog Imena, milosti koje molimo u ovoj devetnici. Izmoli također, da najgorljivija ljubav utisne u naša srca to sveto Ime, da bude uvijek u našim mislima i često na našim usnama; da nam bude obrana i utočište u kušnjama i kušnjama života, a utjeha i oslonac u smrtnom času. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er