VJERA I DUHOVNOST

3 načina na koje muškarci mogu postati duhovni stupovi obitelji

Kako muškarci mogu povratiti svoju ulogu duhovnih vođa za svoje obitelji? U današnjem vremenu muškarci kao da su pomalo zaboravili da su upravo oni nositelji vjere u svojim obiteljima i da je zapravo na njima obaveza prenošenja te iste žive vjere svojoj djeci svojim vlastitim primjerom. U nastavku donosimo tri načina koja mogu biti od pomoći muškarcima ponovno preuzeti duhovno vodstvo u svojoj obitelji.

1. Prihvatite muško vodstvo Crkva ima hitnu potrebu osnažiti muškarce jer oni “nisu potvrđeni u svojoj jedinstvenoj ulozi i odgovornosti duhovnog vođe u svojim obiteljima.” Naglašavajući važnost muškog vodstva u Crkvi, svećenici su dužni propovijedati o ključnoj ulozi koju muškarci imaju u duhovnom vođenju svojih obitelji, pomažući im da revno prihvate svoje uloge očeva i duhovnih vođa.

2. Pozabavite se “produljenom adolescencijom” Bacajući pogled na transformaciju muškosti kroz različita razdoblja, oni ističu značajne društvene utjecaje bez oca i produljene adolescencije. “Dječaci općenito ne odrastaju da bi postali muškarci… oni imaju stalno stanje adolescencije”. Crkva i društvo u cjelini trebali bi se zalagati za obnovljeno razumijevanje muškosti koje potiče muškarce na ljubav i žrtvu.

3. Njegujte svetost u susretu s modernošću Iako suvremeni život postavlja mnoge izazove duhovnom rastu, ne može se podcijeniti važnost molitve, čitanja Svetog pisma i njegovanja odnosa punog ljubavi s Bogom. “Ako ujutro ne provedete 30 minuta s našim Gospodinom… zapravo se ne pripremate za bitku,” . Ponovno otkrivanje prave muževnosti mogla bi biti transformativna moć koja je našem današnjem svijetu itekako očajnički potrebna.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er