BIJAKOVIĆIBRDO UKAZANJACRKVAKRIŽEVACMEĐUGORJEPLAVI KRIŽVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

24.06.1981. BIJAKOVIĆI Mjesto gdje je Nebo dodirnulo zemlju…

24.05.1981. BIJAKOVIĆI Mjesto gdje je Nebo dodirnulo zemlju… Navršava se četrdeset tri godine od onoga dana kad su djeca u Bijakovićima, župa Međugorje, posvjedočila kako im se ukazuje Blažena Djevica Marija.

Riječ je o razdoblju koje je snažno obilježilo posljednja četiri desetljeća dvadesetoga stoljeća i jednako tako daje pečat molitve, obnove i obraćenja početku ovoga tisućljeća.

Premda su događaji izazivali nedoumice, dvojbe pa i protimbe, župa Međugorje postala je susretištem onih koji traže Boga – iz cijeloga svijeta. Župna crkva, Križevac i Brdo ukazanja mjesta su na kojima se obnavlja nada i počinje smjelije koračanje k Isusu, na što Kraljica Mira neumorno poziva u svojim porukama.

Podsjetimo se, sve je započelo na Ivandan 24. lipnja 1981. za popodnevne šetnje Ivanke Ivanković i Mirjane Dragićević makadamskom cestom, kada je Ivanka malo dalje od puta ugledala Ženu s djetetom u naručju i uzviknula: Eno Gospe!

Navršava se dvadeset šest godina od onoga dana kad su djeca u Bijakovićima, župa Međugorje, posvjedočila kako im se ukazuje Blažena Djevica Marija. Riječ je o razdoblju koje je snažno obilježilo posljednja dva desetljeća dvadesetoga stoljeća i jednako tako daje pečat molitve, obnove i obraćenja početku ovoga tisućljeća.

Što je Mirjana mogla uzvratiti nego: Kakva Gospa! Otkud će se nama ukazati Gospa!? Otrčale su kući i sve ispričale te se ponovno, s drugom djecom, vratile na isto mjesto, a sad su svi vidjeli Gospu.

Već sutradan njih šestero, u isto vrijeme kao i prethodnog dana, neustrašivo je, preko kamena i kroz draču, potrčalo Gospi. Molili su s njom, razgovarali, pitali… Od toga dana – svjedoče vidioci – Kraljica Mira im se ukazuje svaki dan; od toga dana Bijakovići i Međugorje upisani su na zemljovidu svijeta kao mjesta gdje je Nebo dodirnulo zemlju

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er