VJERA I DUHOVNOST

10 snažnih citata svetaca koji će nam pomoći kada smo tjeskobni i zabrinuti

10 snažnih citata svetaca koji će nam pomoći kada smo tjeskobni i zabrinuti! Sveci su veliki izvor mudrosti kojemu se, kao katolici, možemo obratiti kako bismo otkrili kako živjeti svoj običan život na neobičan način.

Sveci savjetuju:

1. “Radujte se tako, i gdje god bili, dok ste ovdje, Gospodin je vrlo blizu: ne budite zabrinuti ni za što.” (Sv. Augustin)

2. „Da bismo uvijek bili sjedinjeni s Isusom Kristom, moramo sve činiti smireno, ne brinući se o poteškoćama koje se mogu pojaviti. Bog ne živi u uznemirenim srcima.” (Sv. Alfons Liguori)

Vezani članci

3. “Duša koja ide prema Bogu i ne otresa se svojih briga niti kontrolira svoje strasti je poput nekoga tko gura kolica uzbrdo.” (Sv. Ivan od Križa)

4. “Čak i ako činiš mnogo stvari, nećeš napredovati prema savršenstvu ako ne naučiš poricati svoju volju i podložiti se, napuštajući preokupaciju sobom i svojim stvarima.” (Sv. Ivan od Križa)

5. “Ne dajte se uznemiriti, niti prestanite moliti, što je ono što đavao želi.” (Sv. Terezija Avilska)

6. “Neka nas naše misli i mašta ne uznemiruju… lijek je imati strpljenja i trpjeti za ljubav Božju.” (Sv. Terezija Avilska)

7. “Kada sam unutar sebe podijeljen, to je zato što nisam sjedinjen s Bogom.” (Sv. Bernard)

8. “Velika je moja slabost, ali Bog je svemoguć; Sve svoje pouzdanje polažem samo u Njega.” (Sv. Franjo Ksaverski)

9. “Živite u miru i ne dajte se đavlu prevariti.” (Sv. Pio iz Pietrelcine)

10. “Molite, čekajte i ne uzrujavajte se. Nerviranje ne donosi dobro. Bog je milostiv i uslišit će vašu molitvu.” (Sv. Pio iz Pietrelcine)

Brige su neizbježne; u većoj ili manjoj mjeri će nas mučiti s vremena na vrijeme. No, nasljedujući svece, učimo da je moguće živjeti u miru, pod uvjetom da živimo s Gospodinom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er