VJERA I DUHOVNOST

VIDEO Zlatko Sudac: Zašto Bog dopušta patnju?

Propovijed Zlatka Sudca dotiče se pitanja koje često postavljaju nevjernici kako bi osporili Boga. Zašto patnja ako Boga ima? Zlatko Sudac donosi četiri izvora patnje koja će vas iznenaditi:

‘Prvo što mi je rekla mati koja je rodila bebicu bez kože, kad sam je primio u ruke: „Velečasni, zašto? Zašto, ako Boga ima? Nije lako dati odgovor, to je vječno pitanje, zašto postoji zlo, zašto postoji patnja, zašto ako ima Boga?! Zašto?!’ – svjedoči vlč. Sudac koji potom odgovara na to vječno pitanje!

Četiri su odgovora, ja petoga nisam našao. Godinama razmišljam o tome, jer sam stalno s ljudima koji su u nekoj patnji.

Izvor 1.: Zašto Bog dopušta patnju i bolest?! Istu stvar apostoli pitaju Isusa:„Zbog čega je onaj mladić bio bolestan?! Da li zbog njegovih grijeha ili zbog grijeha njegovih roditelja?!“

Isus odgovara ovo: „Ni ti zbog njegovih grijeha, ni ti zbog grijeha njegovih roditelja, nego da se proslavi Božje ime u njemu!“ To je doslovce ovo, da te Bog ozdravi i da svi koji su te znali kao bolesnoga svi dođu do Boga! Do vjere u Boga!

Izvor 2.: Svima nam je jednako, smrt, bolest, patnja. Razapeli smo Boga i time smo si otvorili jedina vrata spasenja, a to je križ! Bog nas čisti. Križ je pogled na ljubav! Kad ljubiš itekako patiš, jer ljubiš, jer voliš!

Izvor 3. : Ako ima Boga, ima i Vraga, demonološki razlozi. Zato bolest i patnja kod nekih, jer ima i Vraga. Primam ljude koji su bili kod vračara, gatara, hodža…pa što vam je ljudi?! Vi koji ste kršteni?! Što vama to treba? Vi time jednostavno kažete: „Bože ti mi ne možeš pomoći, ali mi ona vračara i gatara može pomoći.“

Izvor 4.: Zato jer ste si sami krivi! Ne može mi alkoholičar reći da ima ili da će imati zdravu jetru?! Ne može mi reći netko tko konzumira drogu da će imati zdrav mozak?! Ne mislimo ni na svoju djecu koja primaju naš genetski materijal, koji dokazano je i znanstveno pamti informacije. Primjerice, četiri godine radili smo egzorcizam nad prekrasnom Božjom djevojkom koja je bila opsjednuta zbog njenog strica koji je bio udbaški svećenik’, kaže vlč. Sudac upozoravajući na grijehe otaca kao mogući uzrok bolesti!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er