SVIJET

Žene svijeta molit će krunicu za obranu majčinstva, života i obitelji

Inicijativa za održavanjem svjetske ženske molitve krunice koja potječe iz Kolumbije uzela je maha diljem svijeta, prenosi CNA.

Prva Svjetska ženska krunica tako će se održati 8. prosinca, na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Cilj ove inicijative ujediniti je žene u obrani crkava – koje su u Latinskoj Americi često izložene vandalizaciji zagovornika pobačaja – ali i života, majčinstva, obitelji. “Mi smo kćeri Blažene Djevice Marije i želimo slijediti njezin primjer”, poručile su organizatorice.

Drugi cilj ove inicijative jest traženje mira koji samo Bog može dati, uz čvrsto uvjerenje da je svako ljudsko biće jednako u svojem dostojanstvu, prenosi portal Bitno.net

Poziv na bivanje ženom ne ovisi o dobi, obrazovanju, zdravlju ili bilo čemu drugome, ističe se u najavi, “nego o uvjerenju da je Bog svaku od nas stvorio i povjerio nam posebno poslanje”.

Pozvane smo biti zastupnice naše Blažene Djevice Marije u svakoj riječi, događaju i mjestu na koje možemo utjecati, poručuju organizatorice.

“Vjerujemo u snagu molitve za promjenom svijeta, a posebno u snagu krunice, koju naša Gospa snažno zagovara za duhovnu borbu protiv zla u svijetu i našim zemljama”, dodaje se u priopćenju.

Organizatorice pozivaju žene iz cijelog svijeta da se pridruže akciji javne molitve krunice. “Majko, evo tvojih kćeri”, istaknule su.

Žene iz više od 25 zemalja već su potvrdile svoje sudjelovanje, uključujući žene iz Argentine, Australije, Bolivije, Brazila, Kanade, Čilea, Kolumbije, Kostarike, Ekvadora, El Salvadora, Španjolske, Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Gvatemale, Hondurasa, Italije, Meksika, Nikaragve, Paname, Paragvaja, Perua, Portorika, Dominikanske Republike, Ugande, Urugvaja i Venezuele.

“Djevica je bila ta koja je željela da se ova inicijativa proširi diljem svijeta”, rekla je Juliana Illario, koordinatorica organizacije u Argentini.

“Vjerujemo da je sve ovo djelo Majke i da je njezine kćeri slušaju”, dodala je Illario.

Fanny Tagle Arrizaga, jedna od organizatorica iz Čilea, istaknula je kako ih je inicijativa od samog početka iznenadila, “jer shvaćamo kako svakim danom raste. A najnevjerojatnije je jedinstvo koje se stvara s različitim karizmama i zemljama”.

“Ljubav naše majke potiče nas da shvatimo kako među njezinim kćerima nema razlika”, rekla je Arrizaga.

“Sretni smo jer smo mi laici odgovorni za suradnju s istinom našega Gospodina i moramo s najvećom revnošću ispunjavati sve što naša Majka traži od nas, osobito moliti svetu krunicu koja nam daje tolike milosti”, zaključila je.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er