VIJESTI

VIDEO Zastrašujući prizori iz La Palme

Blokovi lave veliki kao trokatnice padali su u nedjelju iz vulkana na španjolskom otoku La Palmi, a tlo i dalje podrhtava, tri tjedna od početka erupcije. U ponedjeljak stiže španjolska mornarica koja će pomoći u čišćenju vulkanskog pepela koji je prekrio velike dijelove otoka.

U nedjelju je zabilježeno 21 podrhtavanje tla, najjače magnitude 3,8 stupnjeva po Richteru, objavio je španjolski Nacionalni geološki institut (ING), što se osjetilo u selima Mazo, Fuencaliente i El Paso piše Narod.hr

Blokovi crvene usijane magme kreću se niz padinu vulkana Cumbre Vieja, a vulkan ih je počeo izbacivati nakon urušavanja sjevernog dijela vulkanskog stošca, objavio je Španjolski institut za geologiju i rudarstvo.

Lava čija temperatura dostiže 1.240 stupnjeva Celzijusovih uništila je i posljednje preostale zgrade naselja Todoque, objavio je Institut za vulkanologiju na Kanarskim otocima.

Lava je od 19. rujna uništila 1186 zgrada i 493 hektara zemljišta. Oko 6000 ljudi evakuiralo se iz svojih domova na otoku La Palma, koje ima oko 83.000 stanovnika.

https://www.youtube.com/watch?v=AHR3JITGpJE&t=6s

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er