VJERA I DUHOVNOST

Zašto je blaženi Carlo Acutis ograničio svoje vrijeme za video igrice

Bl. Carlo Acutis je znao koliko videoigre stvaraju ovisnost i imao je negativno iskustvo koje je utjecalo na njegove igračke navike. Kad se proširila vijest da je bl. Carlo Acutis bio je na putu kanonizacije, mnogi su bili fascinirani činjenicom da bi tinejdžer koji igra video igrice jednog dana mogao biti priznat kao svetac.

Čini se da ovo “pokrštava” videoigre, čineći ih bezopasnom aktivnošću u koju bi se mogao uključiti svaki vjerni katolik. Međutim, bl. Carlo Acutis je imao kompliciraniji odnos s videoigrama. U svojoj knjizi “Carlo Acutis: Milenijalac u raju”, otac Will Conquer prepričava Carlovo negativno iskustvo. Conquer objašnjava kako je jednog dana Carlo pozvao prijatelje k sebi da igraju videoigrice. U početku su se svi dobro zabavljali, no ubrzo je pokvarilo. Njegovi prijatelji postali su uznemireni i ljuti, što je rezultiralo mnogim suzama i povrijeđenim osjećajima. Carlo je bio šokiran tim iskustvom i shvatio je kako su “video igre kontrolirale njegove prijatelje”.

To je iskustvo imalo dubok utjecaj na njega, a Carlova je majka rekla za CNS kako je Carlo “igrao videoigre, iako obično samo jedan sat tjedno jer je shvaćao da se videoigrama može zarobiti.” Carlo je bio oprezni ljubitelj videoigara, uživao je u njima, ali je iz prve ruke znao kako one brzo mogu preuzeti čovjekov život.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er