VJERA I DUHOVNOST

Zašto bismo trebali činiti zadovoljštinu i pokoru za tuđe grijehe?

Papa nas je zamolio da se pomolimo za grijehe biskupa i svećenika koji su bili uključeni u nedavne seksualne skandale. Ali zašto bi tražio od nas da činimo pokoru za tuđe grijehe? Ne bi li se oni koji su zapravo optuženi i svi oni koji su ih pokrivali trebali iskupiti, moliti i postiti?

Odgovor: Da. Optuženi i svi oni koji su im omogućili trebali bi, svakako. Većina bi se ljudi složila s tvrdnjom da su to trebali učiniti onog dana kad je izbio skandal. Ali ako to još nisu učinili, pa čak i ako nikada ne učine, to nas ne bi trebalo spriječiti da molimo. Kada je papa Franjo tražio da se ujedinimo u molitvi i postu, on nije rekao da trebamo činiti tuđu pokoru.

Umjesto toga, pozivao je sve katoličke vjernike na pokorničku molitvu i post. Molitva i post važni su za naš duhovni rast i mogu nam pomoći ublažiti ljutnju koju svi tako gorljivo trpimo ovih dana. Bog nam zapovijeda post, na kraju krajeva i sam Isus je postio. Nasljedovanje Krista za rast u svetosti temeljna je praksa naše katoličke vjere.

Molitva i post su način da se izvrši pomirenje za uvrede protiv Boga. U ovom slučaju, ako netko neće tražiti pokajanje za svoje prijestupe, mi smo dužni zamoliti Božju milost za nepokajane. Kada se Blažena Djevica Marija ukazala u Fatimi, zatražila je od nas da činimo djela molitve i pokore kao naknadu za bogohuljenja počinjena protiv njezina Sina.

Vezani članci

Kada molimo Čin kajanja, preziremo svoje grijehe jer vrijeđaju Boga. Osobno sam otkrio da je krunica učinkovita u ublažavanju vlastitog osjećaja ljutnje tijekom ove krize. Nevjerojatno je lijepa i svoje porijeklo povezuje s Gospom Fatimskom.

“Bože moj, vjerujem, klanjam se, nadam se i ljubim Te! Molim oprost za one koji ne vjeruju, ne obožavaju, ne nadaju se i ne ljube Te.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er