REGIJAVIJESTI

Za razliku od Hrvatske u kojoj je ”važno da se o ljudskim pravima brine Srbin”, u Crvenoj zvezdi igrač ne može igrati jer je – Hrvat…

I dok ”hrvatski” mediji nariču nad sudbinom ratnih zločinaca u Srbiji, prikazujući ih kao žrtve, u spomenutoj državi na istoku ništa novo, ništa, ili se malo toga, nije promijenilo od vremena boljševičkog diktatora Slobodana Miloševića.

Naime, lijevi bek slovenske OlimpijeMario Jurčević, kojem će s ljubljanskim klubom za nekoliko dana isteći ugovor, vjerojatno neće karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi,  i to zato jer mu je otac – Hrvat.

Za razliku od Hrvatske, u kojoj je, kako u svojoj nevjerojatnoj izjavi kaže budući potpredsjednik hrvatske Vlade, Boris Milošević”važno da se Srbin brine o ljudskim pravima”, u Srbiji nogometaši ne smiju igrati u Crvenoj zvezdi jer im je eto otac ”krive nacionalnosti”. I to zato što su to tako odlučile Delije, poluteroristička, kvazi navijačka skupina Crvene zvezde, koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku, BiH, kasnije i Kosovo, a koju je u najmračnija vremena, koja očito još uvijek nisu prošla, vodio udbaški kiler i ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan.

Naime, prema pisanju velikosrpskog Vučićevog Informera Delije su zaprijetile bojkotom ako Jurčević stigne u Beograd, a što je na povlačenje natjeralo čelnike kluba čije vodstvo odlikuje ratnog zločince, kao što su to nedavno učinili kada je Džajić sa ”suučesnicama” odlikovao zloglasnog Dragana Vasiljkovića, poznatijeg po zločinačkom ratnom imenu – Kapetan Dragan.

‘Delije ne vode klub, ali njihovo mišljenje je vrlo važno. Kada je riječ o angažmanu hrvatskih nogometaša ili onih koji su nekoć igrali u Partizanu, njihov stav je jasan – to ne dolazi u obzir.

Navijači nisu promijenili mišljenje čak ni kada im je trener Dejan Stanković kazao da je Jurčeviću majka Srpkinja. Rečeno mu je da igrač s takvim imenom i prezimenom ne može igrati za Zvezdu”, piše Informer, pozivajući se na neimenovani izvor te dodaje:
”Zvezda je i u ljeto 2018. godine razmatrala dovođenje Brazilca Sammira, međutim, čim su navijači Zvezde to doznali, trenutačno su zaustavili pregovore. I tu nije bilo rasprave. Da nije igrao za hrvatsku reprezentaciju, ne bi bili tako izričiti”, rekao je velikosrpskom tabloidu, bliskom Vučiću, isti sugovornik.

Podsjetimo, ako je to uopće bitno, Mariju Jurčeviću majka je Srpkinja, zbog čega je i dobio tamošnju putovnicu, ima slovensko državljanstvo, nikad nije nastupao za hrvatske klubove. No, to mu nije pomoglo…

medjugorje-news.com/narod.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er