BiH

Vijeće ministara BiH nije donijelo još odluku o popuštanju restrikcija pri dolasku u BiH

Jučer 27.4.2021 je zasjedalo Vijeće ministara BiH. Na tom vijeću je trebalo biti razmatrano pod kojim kriterijima hodočasnici pa i strani turisti mogu posjetiti Međugorje kao i ostatak turističkih odredišta diljem BiH. Na žalost na ovoj 35. toj sjednici nije odlučivano o ovom zahtjevu kojeg su uputili iz udruga turističkih djelatnosti BiH kao ni apeliranja pojedinih ministara BiH.

Jučer se raspravljalo o krizi izazvanu COVID 19 te o imenovanju članova Uprave za neizravno oporezivanje. Mada su iz udruge UTHIS Međugorje pripremili prijedlog o usvajanju lakših uvjeta za prelazak granice, na žalost on se nije našao na dnevnom redu Vijeća ministara. Ostaje nam da se nadamo da je to prebačeno za 5.5.2021 godine. Gledajući Hrvatsku koja zavisi o turizmu, oni su uveli iste kriterije koje su preporučeni VM BiH. Naime u Hrvatsku je moguće ući s potvrdama o cijepljenju, potvrdama da ste preboljeli u proteklih 6 mj virus, antigenski kao i PCR test.

Imali smo slučaj od prije 20 dana kada je u Međugorje stigla hodočasnica iz Kameruna. Ona je kod sebe imala potvrdu o primljene 2 doze cjepiva. Na žalost to nije bilo dovoljno za ulazak u BiH. Granična policija BiH je od te osobe zahtijevala negativan PCR test koji je morala predočiti da bi ušla u BiH. Izgleda da opet kao lani zavisimo što će uraditi po tom pitanju Vijeće ministara BiH.

Nadamo se da će snaći hrabrosti i razumijevanja te slijediti pravila koja primjenjuje RH za sve strane državljane. Svakako bi to bila odlična vijest za sve hodočasnike koji strpljivo čekaju dolazak u Međugorje. U prilog ide antigenski test koji košta nekih 15 Eur i izrazito je povoljniji nego PCR. Također u Međugorju se planira otvoriti mjesto na kojem bi se mogli antigenski testovi raditi, pa hodočasnici ne bi morali ići u Mostar da bi uradili isti taj test. U svakom slučaju nije do nas, već do par ministara koji odlučivaju.

vijeće

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er