CRKVAVIDEOVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Pater Mandurić organizirao krunicu ‘Hrvata svega svijeta’; mons. Puljić kazao nešto što vrijedi zapamtiti

Pater Ivan Ike Mandurić u subotu 7. studenoga organizirao je 15. po redu istovremenu krunicu “Hrvata svega svijeta” na platformi Zoom, a prenosila se putem YouTube kanala. U molitvu je uveo predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, prenosi IKA. 

Uz nadbiskupa Puljića i o. Mandurića molitelji su bili glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić, glavni urednik portala bitno.net dr. sc. Anto Mikić, glazbenik Alan Hržica i dragovoljac Domovinskog rata i stopostotni ratni vojni invalid Marko Radoš.

Nadbiskup Puljić pozdravio je hvalevrijednu inicijativu povezivanja naših ljudi diljem svijeta upravo molitvom krunice “koja je bila i ostala naša draga obiteljska molitva”. Nadbiskupa je ona podsjetila na dane djetinjstva i iskustvo zajedničke molitve u obitelji te je izrazio nadu da će i ovo iskustvo zajedničke molitve krunice “Hrvata svega svijeta” pomoći da se zajednička molitva vrati u obitelji, “jer bez toga nam nema budućnosti”. To je pastoralno najvažnije, poručio je nadbiskup Puljić.

Budući da su se molila žalosna otajstva krunice, nadbiskup je rekao kako podsjećanje na teško stanje kršćana diljem svijeta scenama s početka priloga predstavlja kako naši svjedoci sudjeluju u otajstvu “koje je Isus učinio za nas, žrtvovao se za nas; uvodi nas u otajstvo koje nam je neobično potrebno da budemo voljni s Bogom supatiti i pomoći njemu nositi križ koji treba do kraja iznijeti”.

Neka bude i ova molitva naša nakana da osjećamo trajno Marijinu prisutnost i da imamo zagovornicu kojoj se možemo utjecati i moliti za sve naše nakane, zaključio je nadbiskup Puljić i uveo u molitvu.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er