CRKVAVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Liječnik se pomolio za pacijenta u komi, svojim očima je ugledao čudo

”Te sam noći jednostavno otišao u njegovu sobu“, rekao je liječnik. ”Samo sam rekao Bogu da ništa ne mogu učiniti za njega…”

Liječnik se pomolio za pacijenta koji je zbog koronavirusa završio u induciranoj komi. Ubrzo je svojim očima ugledao čudo kao odgovor na molitvu. 

Jeste li čuli priču o liječniku koji je pokušao sve čega se sjetio kako bi pomogao pacijentu, no ništa nije uspijevalo, nakon čega se oslonio na molitvu? Nakon što je problem stavio u Božje ruke, zdravlje njegovog pacijenta počelo se popravljati. 

U videozapisu koji je objavljen na YouTubeu od strane Mount Sinai bolnice iz New Yorka u srijedu, pastor Benjamin Thomas, iz Božje crkve iz Queensa, govori o njegovim borbama s Covid-19 u proteklih 100 dana, od čega je 54 dana proveo na respiratoru, a šest tjedana je bio u komi, prenosi CBN

Thomas je rekao da je za vrijeme tih događanja izgubio 22 kilograma te da su njegovi mišići oslabili, no zahvalio je Bogu na tome što osim pluća niti jedan drugi organ nije bio zahvaćen. 

„To je bilo vrlo teško putovanje“, rekao je. „Danas idem u svoj dom. Covid-19 je stvaran. Znam da neki ljudi ne žele nositi maske i da ne žele paziti na društveno udaljavanje. Vrlo je važno da ove stvari shvatimo ozbiljno. Ne želim se vratiti onome kroz što sam prošao“. 

Pastor je završio na respiratoru, a zdravlje se samo pogoršavalo

Thomasov liječnik, doktor Robin Varghese također se pojavljuje u videozapisu, u kojem Thomas, zajedno sa svojim liječnikom razgovara o pastorovom putu ozdravljenja.

Thomas je primljen u bolnicu na Long Islandu u ožujku; bio je na respiratoru i njegovo se zdravlje pogoršavalo. Njegova je obitelj kontaktirala doktora Varghesea u vezi prebacivanja Thomasa u Mount Sinai krajem ožujka, radi dodatnog liječenja. 

„Napravili smo plan da ga prebacimo na Mount Sinai i to smo zaista učinili na završetku ožujka. Prebacivanje je bio pothvat visokog rizika, jer je Thomas neprestano morao biti na respiratoru. No uspjeli smo ga sigurno prebaciti u naš odjel intenzivne njege“, rekao je liječnik. 

U novoj bolnici, pastoru nije bilo ništa bolje. 

„U prvih nekoliko tjedana u travnju, nije se vidio neki poseban napredak, a bio je i jedan događaj, koji se dogodio 19. travnja“, prisjeća se Varghese. „Te sam noći pozvan u bolnicu. Thomas je bio u najgorem stanju dotad. Mnogi članovi koji su navijali za njegov oporavak počeli su gubiti nadu. I ja sam bio među njima“. 

Stoga, Varghese je te noći otišao u Thomasovu sobu kako bi pastorov slučaj predao Bogu.

Liječnik je rekao Bogu da preuzme stvari u svoje ruke 

„Te sam noći jednostavno otišao u njegovu sobu“, rekao je liječnik. „Samo sam rekao Bogu da ništa ne mogu učiniti za njega, da Bog mora preuzeti jer smo mi učinili sve što smo mogli za njega s obzirom na mogućnosti moderne medicine“. 

Varghese je kasnije rekao da je te iste noći, dok je proučavao Thomasov slučaj, dobio nekoliko drugih ideja u vezi njegovog slučaja. Nedugo nakon toga, njegov tim počeo je te ideje implementirati na Thomasa u sljedećem tjednu. 

„No od te noći, Thomas se počeo polagano, ali jasno oporavljati“, objašnjava liječnik. „Njegova pluća bila su uništena zbog koronavirusa i nalazio se u umjetno induciranoj komi šest tjedana“.

„Do sredine svibnja, svi smo počeli dobivati nadu da će se uspjeti oporaviti“, nastavlja Varghese i u isto vrijeme u tijeku videozapisa tapša Thomasa po ramenu. „Vrlo smo sretni zbog toga što se nastavio oporavljati i zbog toga što se probudio. Zahvalni smo za ljude koji su se nastavili moliti za njega. Znamo da je molitva činila vrlo važan segment u njegovom oporavku, kao i briga našeg tima intenzivne njege“. 

Bog je Bog čuda

Kapelan Ricky Walker rekao je da Thomasova priča na jasan način prikazuje Božju moć. 

„Ne možemo razumjeti niti objasniti što se dogodilo drugima“, nastavio je. „No razumijemo što se dogodilo ovdje i zahvalni smo za to“. 

Thomas se sada oporavlja u svome domu; morat će se oslanjati na aparat s kisikom još nekoliko tjedana. 

„Bog je Bog čuda i učinio je brojna čuda u mome životu“, rekao je pastor. „Vrlo sam sretan zbog toga što sam u svome domu“. 

www.medjugorje-news.com/novizivot.net

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er