SVIJETVIJESTI

Velika Britanija obustavlja objavljivanje broja umrlih od korone zbog sumnje ….

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock pozvao je na što hitnije preispitivanje metodologije kojom Državna agencija za javno zdravstvo Engleske utvrđuje smrtnosti povezane s koronavirusom.

Naime, prema pisanju BBC-ja britansko javno zdravstvo istaklo je da je moguće da su se u Engleskoj preuveličavale brojke umrlih povezanih s koronavirusom, stoga je odlučeno da će se privremeno prekinuti svakodnevno izvještavanje o broju ovih smrtnih slučajeva.

“Trenutno se u broj umrlih ubrajaju svi koji su bili pozitivni na koronavirus i u međuvremenu su umrli, a da se ne navodi koliko je vremena prošlo od testiranja do smrti”, istakao je Matt Hancock, ministar zdravstva Velike Britanije.

Matt Hancock (Foto: EPA-EFE)Matt Hancock (Foto: EPA-EFE)

Hancock ističe da je broj umrlih podrazumijevao sve smrti, iako je od pozitivnog testa do nečije smrti prošlo i nekoliko mjeseci. Međutim, u drugim dijelovima Ujedinjenog Kraljevstva ubrajali su se samo umrli u roku od 28 dana od momenta dobivanja pozitivnog testa.

O neslaganjima u brojkama za BBC je govorio i profesor na Sveučilištu na Oxfordu koji je istakao da su se u Engleskoj, od Nacionalne zdravstvene službe dnevno prijavljivala 30 do 35 smrtna slučaja, dok je Državna agencija za javno zdravstvo prijavljivala uduplani broj slučajeva.

U Engleskoj je 40.528 smrti do sada povezivano s koronavirusom.

www.medjugorje-news.com/klix.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er