VJERA I DUHOVNOST

Uznemirujuće otkriće sotone o Benediktu XVI.

U prisutnosti svećenika, sam đavao je tijekom egzorcizma morao priznati što se događa pred djelovanjem pape Benedikta XVI., otkrivajući pravu snagu učiteljstva Pape protiv djelovanja sotone.

Doista, u ovom specifičnom egzorcizmu jasno se vidi da je Ratzinger doslovno iscrpio Sotonu. “Mrzim ga, ne mogu ga više podnijeti: svaka njegova riječ, svaka gesta i svaki blagoslov predstavljaju egzorcizam”, rekao je đavao tijekom obreda oslobađanja.

Što se dogodi kad Ratzinger progovori

Zapravo, papa Benedikt ne samo da je mučio đavla, razotkrivajući ga svaki put kad je upozoravao čovječanstvo na njegova opaka i zlodjela. Stvar je u tome da se Zli osjećao toliko stjeranim u kut da je bio iscrpljen i savijen svojim riječima i gestama.

Pod imenom Benedikt XVI., naime, đavao trpi u najmanju ruku groznu patnju. Otkrio je to izravni suradnik egzorcista, svjedok potresnih događaja. Priča se o vrisku, kriku, kriku boli. No, najsenzacionalniji ispad đavao je izveo u maloj crkvi u pokrajini Salerno, dok je žena prolazila molitvu za oslobođenje. Đavao je, objašnjava ovaj suradnik, očajan, dosta mu je pape i njegovih stalnih kateheza protiv pakla i duhova koji u njemu obitavaju. To nije bilo dovoljno, Zli je tako otkrio da je “svaka riječ, svaka gesta, svaki blagoslov egzorcizam”.

Benedikt XVI. uvijek je naglašavao djelovanje sotone Zapravo, đavao već u načelu mrzi Svetog Oca zbog njegova autoriteta Kristova namjesnika na Zemlji i sveopćega Pastira Crkve. Međutim, u Ratzingerovom slučaju bilo je više. Bilo kao profesor, nadbiskup ili kardinal, pa sve do prefekta Kongregacije za nauk vjere, bavarski teolog nikada nije prestao naglašavati podmuklo i zastrašujuće postojanje Zloga i pakla, upozoravajući tako cijelo čovječanstvo od njegovih napada.

Na primjer, Ratzinger je često pozivao ljude da nikada ne pribjegavaju okultizmu, iz bilo kojeg razloga. Zapravo, mnogi znaju da magične radnje, označene u Bibliji kao odvratnosti, otvaraju vrata duše ocu laži. Tarot čitanja, seanse, crne mise, kletve, prokletstva, urokljivo oko, posvete đavlu: nema ništa bolnije i opasnije za ljudska bića. Doista, kroz ova okultna iskustva, Sotona preuzima nečiji duh i tijelo. U tom trenutku postaje neizbježno obratiti se egzorcistu kako biste vratili svoju slobodu. Ali ono što je vrag otkrio u toj okolnosti nije ništa manje od senzacionalnog: Benedikt XVI. postao je jedna od njegovih najčešćih noćnih mora.

Kakva je to tragična sudbina koja čeka one koji žive bez Boga

Cijelo njegovo učenje bilo je stalna borba protiv sotone, a monsinjor Andrea Gemma, bivši napuljski biskup, to je također objasnio u jednom od svojih posljednjih intervjua prije smrti. Od izbora Ratzingera na papinsko prijestolje, naime, vrag je počeo drhtati. Nekoliko dana kasnije, u egzorcizmu nadbiskupa Gemma, rekao je: “Novi Papa je još jači od prethodnog (Ivan Pavao II., ur.) i natjerat će nas da mnogo patimo”.

Tako je krenulo. Za borbu protiv uzroka svega zla, samog zloga, Ratzinger je objasnio da postoji samo jedan način: nošenjem Kristova križa. Naprotiv, “za one koji nastavljaju griješiti bez ikakvog pokajanja, izgledi su vječno prokletstvo, pakao, jer nas vezanost za grijeh može dovesti do neuspjeha našeg postojanja”. “To je tragična sudbina koja čeka one koji žive u grijehu bez pozivanja na Boga”, objasnio je Ratzinger.

“Samo nam božanski oprost daje snagu da se odupremo zlu i više ne griješimo. Isus nam je došao reći da nas sve želi u nebu i da pakao, o kojemu se u naše vrijeme malo govori, postoji i vječan je za one koji zatvore svoja srca pred njegovom ljubavlju”. Suočen s majstorstvom Benedikta XVI., Sotona je poražen od samog početka.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er