VJERA I DUHOVNOST

Došašće je vrijeme izlječenja duše!

Svaki je početak težak. Tako i naš adventski hod je prepun izazova. Pred nama stoji dragocjeno vrijeme predanja Božjoj volji da nas ona oblikuje za dostojan blagoslovljen život. Došašće je vrijeme velike priprave. Vrijeme izlječenja duše.

Pred nama je sveto vrijeme ulaganja u sebe i svoj život jer ono što nam je ponudio svijet kojemu smo podložili svoje živote u nas su unijele nemir, nezadovoljstvo,  nesnosnu bol osamljenosti. Udaljenost od pravoga Boga uvijek dovodi do praznine zato nam je ovo vrijeme milosti da se pripravimo radosno za novi polet novoga života s Bogom.

Nitko ne može toliko donijeti blagostanja i blagoslova kao Bog. Zato danas pred sebe stavimo želju i čvrstu volju za promjenom života. Promjena života je neophodna ona je lijek duši, jer ako nastavimo živjeti životom kojim smo navikli i ako se ne dogodi novi čovjek u nama po mjeri Isusa Krista ostajemo nesretni. Premda se bojimo promjena je neophodna jer nam daje mogućnost otarasiti se i udaljiti od svega što nam škodi, što nas zatvara, što nas ograničava. Svaki dan je tada izazov kojim sebe obnavljamo i po Kristu možemo sebe ostvariti u cijelosti.

Danas dopustimo da se dogodi dragocjeni susret s Kristom liječnikom duše i tijela. Evanđeoski susret jednog satnika, vojnika, poganina, nevjernika koji zna da ište nešto što nije prirodno njegovoj životnoj situaciji ni vjeri. No moli za drugoga ne za sebe već svoga slugu. Za onoga koji je bio dio doma Izraeova. Onoga koji je zaboravio štovati svog Gospodina kako bi se prilagodio novim gospodarima. To smo mi uvijek prilagođeni prema svemu što nije Božje i draže nam je sve staviti sveto pod noge kako bi se svidjeli drugima i kako bi rekli da smo moderni. Danas zaokrenimo sebe i svoju situaciju. Sami sebi priznajmo kako smo uzeti i u strašnim mukama. Pronađimo uzroke koje su nam uzrok ovome stanju i dopustimo da ovo vrijeme došašća bude vrijeme izlječenja.

Bog i danas liječi snagom sakramenta. Sakramenti su lijekovi ozdravljenja i novog oživljenja. Samo kroz povjerenje Bogu i potpuno predanje u vjeri sve je Bogu moguće. Osloboditi nas od okova navezanosti, nepotrebnih strahova, tjeskoba, sebeljublja i samodostatnosti. Došašće je vrijeme novog i ustrajnog sakramentalnog života koji nas preporađa i oslobađa od svih bolesti današnjega vremena. Života Božanske milosti i ljubavi.

„Zaista, kažem vam, ni u koga u Izraelu ne nađoh tolike vjere. A kažem vam: mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom, Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom.“

don Damir Bistrić / duhovnost.net

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er