MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Priča iza ove zapanjujuće slike Gospe od Milosti koja mijenja izraz lica

Priča iza ove zapanjujuće slike Gospe od Milosti koja mijenja izraz lica Richard je katolički umjetnik na teologiji s Franjevačkog sveučilišta u Steubenvilleu. Tijekom godina Richard se bavio i istraživanjem različitih umjetničkih stilova, tehnika i medija, uključujući: likovnu umjetnost, grafičku umjetnost, ikonografiju, digitalnu 2D i 3D umjetnost i animaciju koristeći sve, od ulja, pastela, akvarela, akrila, tempera na digitalne 2d i 3d računalne programe.

Priča iza ove zapanjujuće slike Gospe od Milosti

Posljednjih 27 godina sudjelovao je u brojnim povjerenstvima za vjersku umjetnost. Uz to, deset je godina radio kao umjetnik / animator 3D produkcije u inženjerskoj tvrtki, i time je razvio istančan ukus prema detaljima u svom umjetničkom radu.

S lijeve strane oltara crkve u Tihaljini je kip Marijin, kao Gospe Milosti koja je postala poznata širom svijeta. Ovaj Marijin kip napravljen je u Italiji i dopremljen u Tihaljinu . Župljani ove crkve štuju ovaj kip kao Bezgeršno Začeće, po imenu njihove crkve.

Fra Jozo je bio župnik crkve Sv. Jakova kad su ukazanja bila počela. Fra Jozo je povjerovao u ukazanja i bio uhićen i zatvoren jer je odbio zataškati i zabraniti izjave mladih vidjelaca. On propovjeda s velikim duhovnim poniranjem u značenja Međugorja jutrom, podnevom i večeri.

Fra Jozo dijeli portrete Marijinog kipa kao uspomene na duhovnost Međugorja. godine 1988, nije bilo fotografija kipa sa otisnutim molitvama na engleskom u Tihaljini. Došlo se na zamisao da treba napraviti jednu tako da ih bude za sve hodočasnike engleskog govornog područja koji dolaze u Tihaljinu.

Zasnovan je fond radi financiranje takve slike. Kroz slijedeće dvije godine bilo je nekoliko pokušaja da se dobije prikladna slika. Nijedan, međutim, nije bio uspješan: ili kontrast na slici nije bio prihvatljiv, ili aparat nije dobro radio, ili je snimano pod neispravnim kutem. Što se na početku činilo jednostavnom zadaćom ispostavilo se da je frustrirajući i mukotrpan projekat, opterećen poteškoćama svih vrsta.

U veljači 1990, za vrijeme molitvenog boravka u župi Bezgrešnog Začeča u Tihaljini, preko 100 fotografija napravio je član apostolata “Pošalji Duha Svog” (Send Your Spirit). No samo je jedna fotografija tog lica ispala tako divna i kao da je živa da plijeni srca svih koji je vide. Neki tvrde da kad mole ispred ovog osobitog portreta, izraz lica Naše Gospe često izgleda kao da se promijenio.

Također za vrijeme ovog molitvenog boravka, Molitva Posvete Bezgrešnom Srcu Marijinu primljena je u proročkoj poruci. Bilo je očigledno da su ova dva dara od Boga, molitva i portret kipa, nerazdjeljivi i pripadaju jedan uz drugoga.

Neki su ljudi u Međugorju sugerirali da se slika dijeli ne samo u crkvi Bezgrešnog Začeća u Tihaljini, već i ljudima u Međugorju i ljudima širom svijeta.

Kad su je zapitali o ovom portretu i o Molitvi Posvete, međugorska vidjelica Jelena (unutrašnji lokucionist ) je rekla: “Ovo je savršena slika za širenje poruke Međugorja te pobožnosti Bezgrešnom začeću širom svijeta. To je djelo Božje!”

1988. godine i George je hodočastio u Međugorje koje je uključivalo i odlazak u Tihaljinu. Bilo je to prekrasno iskustvo 21-godišnjaka, zbog kojeg je u Međugorju ostao čak nekoliko mjeseci. Umjetnikov pokušaj bio je da sliku kipa učini “živom” i na taj način potakne srce i um hodočasnika diljem svijeta da susretnu Gospu u molitvi.

gospe

www.medjugorje-news.com

Izvor
mystic post
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er