SVECI

Uskrsni ponedjeljak

Danas slavimo Uskrsni ponedjeljak. U stara se vremena Uskrs, kao najveći kršćanski blagdan, slavio punih osam dana, pa u velikoj mjeri i pedeset dana nakon Uskrsa, sve do Duhova. Uskrsni ponedjeljak danas je drugi dan svetkovine Uskrsa. U mnogim je zemljama katoličke tradicije današnji dan i državni praznik, te tako i neradni dan.

Danas u crkvama čitamo odlomak iz evanđelja po Mateju. Ono nam govori o ženama, koje su došle na Isusov grob te se, ne našavši u grobu Isusovo tijelo, žurno vraćaju ostalim učenicima. Dok su se tako vraćale, u susret im izlazi sam uskrsli Isus te ih pozdravlja pozdravom: „Zdravo!“, istim onim koji je anđeo gabrijel pozdravio Mariju. Žene na to padaju ničice do Isusovih nogu te mu se duboko klanjaju. Isus ih smiruje, te im govori da odu učenicima i kažu ima da se zapute u Galileju, gdje će Ga susresti.

I nama danas, u današnjim teškoćama i strahovima, putokazom mogu biti Isusove riječi ženama: „Ne bojte se!“. I mi smo danas kao i one tada u nedoumici, ne znamo često u šumi informacija raspoznati što je istina, bojimo se nepoznatoga. Susret s Isusom u Svetom pismu i pobožnoj molitvi može nam, baš kao i susret žena s Isusom na današnju svetkovinu, otjerati strahove i nedoumice te nas ispuniti onim mirom koji samo Uskrsli može dati. 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er