Uncategorized

Ubijen pomoćni biskup Los Angelesa David O’Connell

Pomoćni biskup Los Angelesa David O’Connell, poznati svećenik u Nadbiskupiji Los Angelesa dugi niz godina poznat po svom radu služenja imigrantima, siromašnima i žrtvama oružanog nasilja u južnom LA-u, upucan je i ubijen u subotu, priopćile su vlasti.

Pucnjava se dogodila oko 13 sati po lokalnom vremenu, a vlasti istražuju pucnjavu kao sumnjivu smrt, ali kasno u subotu nisu bili dostupni dodatni detalji.

Nadbiskup O’ Connell rođen u okrugu Cork u Irskoj 1953., O’Connell je studirao za svećenika na koledžu All Hallows u Dublinu i zaređen je za službu u nadbiskupiji Los Angelesa 1979. Nakon ređenja, služio je kao pomoćni pastor u nekoliko župa i kao župnik u župama St. Frances X. Cabrini, Ascension, St. Eugene i St. Michael’s — sve u južnom L.A. Papa Franjo imenovao je O’Connella biskupom 2015. godine. O’Connell je također aktivno pomagao imigrantima u tom području kao predsjedavajući Međubiskupijske radne skupine za imigraciju Južne Kalifornije, te je bio aktivan na brojnim pro-life skupovima izvijestio je Angelus News.

Nadbiskup Los Angelesa José H. Gomez je nazvao O’Connella “čovjekom duboke molitve koji je imao veliku ljubav prema našoj Blaženoj Majci”. “Bio je mirotvorac sa srcem za siromašne i useljenike, i imao je strast za izgradnjom zajednice u kojoj su svetost i dostojanstvo svakog ljudskog života poštovani i zaštićeni”, rekao je nadbiskup. Bio je i dobar prijatelj i jako će mi nedostajati, dodao je Gomez. Zamolio je za molitvu za biskupa i njegovu obitelj u Irskoj, prenosi CNA

Neka ga Gospa od Guadalupe zaogrne plaštem svoje ljubavi i neka ga anđeli odvedu u raj i neka počiva u miru, rekao je nadbiskup.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er