BiHREGIJAVIJESTI

U susjednim zemljama priprema se oživljavanje avionskog prometa, u BiH ništa prije 1. lipnja

Dok se u susjednim zemljama pripremaju za oživljavanje putničkog avioprometa, u Bosni i Hercegovini će se na ove mjere još sačekati.

Vijeće ministara BiH je jučer, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, produžilo primjenu Odluke o privremenom zatvaranju međunarodnih graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini sa 30. travnja na 1. lipnja 2020. godine.

U Srbiji je obnova komercijalnih letova bila planirana “oko 1.svibnja”, ali je prolongirana do 18. svibnja, kada bi trebao biti otvoren beogradski aerodrom Nikola Tesla.

U Hrvatskoj Croatia Airlines ponovno će započeti domaće letove 11. svibnja, a potom će početi i sa međunarodnim letovima. Iz ove aviokompanije su poručili da će biti prvi prijevoznik koji će turiste dovesti u Hrvatsku i omogućiti povezanost te zemlje sa svijetom.
 

U Makedoniji, slično kao u BiH, nema datuma ponovnog otvaranja međunarodnih aerodroma za komercijalne letove. Makedonsko Ministarstvo prometa i veza priopćilo je da nije dat datum ponovnog otvaranja dva međunarodna aerodroma, u Skopju i Ohridu, jer nije moguće predvidjeti razvoj situacije.

Aviokompanije koje lete prema gradovima širom bivše Jugoslavije dodatno su odgodile pokretanje ili potpuno otkazale nove rute, koje su trebale započeti između ožujka i sredine lipnja, kao rezultat pandemije coronavirusa Covid-19.

Jedino je poljski avioprijevoznik LOT, koji je obustavio sve letove do 15. svibnja, zadržao prvobitne datume predviđene za obnovu letova u regiji.

Prema novim uputama, svi putnici koji budu putovali avionima morat će se testirati na virus Covid-19.

abcportal.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er