ČITLUKHERCEGOVINAVIJESTI

Broj izliječenih od koronavirusa na području općine Čitluk prešao 56%

Jedna od koronavirusom najpogođenijih u Bosni i Hercegovini je općine Čitluk. Naime, u našemu Brotnju registrirano je 89 slučajeva zaraze Covidom-19, a s današnjim danom je ozdravilo 50 osoba, što čini nešto više od 56% ukupno zaraženih osoba.

Kako doznajemo, od ukupno 89 osoba s područja Čitluka koje su zaražene koronavirusom, njih 84 je otkriveno prilikom testiranja u Domu zdravlja Čitluk, dok je 5 osoba zraraženih ovim virusom testirano u drugim medicinskim ustanovama.

Podsjećamo, prvi slučaj zaraze koronavirusom u Čitluku je registriran 26. ožujka. U nešto više od mjesec dana testirano je  529 osoba, napravljeno je 212 retestova. Nažalost, tri osobe su preminule od posljedica koronavirusa.

Treba napomenuti kako su od početka epidemije Dom zdravlja Čitluk pod vodstvom dr. Ozane Medić i njezin tim iz Higijensko-epidemiološke službe uradili ogroman posao u ovoj nezavidnoj situaciji, a od pomoći im je bila i dr. Andrea Jurić, epidemiologinja Federalnog zavoda za javno zdravstvo, koja je dobila zadatak pratiti epidemiološku sitaciju u Čitluku.

Uzdajući se u odgovornost Brotnjaka i brigu kako za vlastito zdravlje, tako i za zdravlje svojih namilijih, vjerujemo kako nećemo opet doći u situaciju da pišemo o porastu broja oboljelih.

Posljednja osoba zaražena Covidom-19 registrirana je prije 8 dana, a nadamo se kako ćemo kroz sljedećih tjedan-dva moći napisati da u Čitluku nema oboljelih od koronavirusa.

Sve je do nas. Budimo odgovorni!

brotnjo.info

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er