SVIJET

U požaru u koptskoj pravoslavnoj crkvi poginulo 35 djece

Najmanje 40 osoba – većinom djece – poginulo je u nedjelju u požaru u koptskoj pravoslavnoj crkvi u gradu Gizi u Egiptu, javili su vladini i crkveni dužnosnici.

Trideset petero djece između dvije i šest godina koja su poginula bila su na božanskoj liturgiji kada je vatra zahvatila crkvu svetog Merkurija (u arapskom svijetu poznatog kao Abu Sefein), izvijestila je ACI MENA.

Prema pisanju Reutersa, požar je izbio na električnim instalacijama, a vatra je blokirala izlaz iz crkve što je uzrokovalo stampedo. U crkvi je u tom trenutku bilo 5000 ljudi, prenosi Bitno.net

Požar je uzeo život i župnog svećenika vlč. Abdula Masiha Bakhita, te ozlijedila još najmanje 45 osoba..

Patrijarh Koptske pravoslavne Crkve, papa Tawadros II., izrazio je sućut obiteljima žrtava, navedeno je u priopćenju za medije. “S tugom pratimo tragični incident koji se jutros dogodio u crkvi velikomučenika Merkurija Abu Sefeina u području zračne luke Imbabah, sjeverno od Gize”, kazao je Tawadros II.

„Dok iskazujemo sućut obiteljima žrtava, molimo za ozlijeđene i ranjene, vjerujući da će nam se ruka Božja svima smilovati.”

Na vijest o nesreći javio se i egipatski predsjednik Abdel Fatah al-Sisi koji je kazao da su mobilizirane sve državne službe kako bi se pomoglo unesrećenima.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er