SVIJET

U ovoj zemlji zločini iz mržnje prema katolicima porasli su za 260% u 2021.

Zločini iz mržnje usmjereni prema katolicima pokazali su najveći porast bilo koje vrste, od rase, etničke pripadnosti, vjerske skupine ili seksualne orijentacije. Najveći porast zločina iz mržnje prema Crkvi bilježi se između 2020. i 2021. utvrdila je Kanadska statistika za katolike.

U njihovom izvješću iz kolovoza, koje su uglavnom ignorirali glavni mediji, statistika je pokazala da dok katolici nisu iskusili najviše slučajeva zločina iz mržnje, pokazalo se da su zločini povezani s antikatoličkim predrasudama najviše porasli, piše Aleteia

Zavod za statistiku Kanade izvukao je svoje brojke iz incidenata koje je dokumentirala policija. Prema podacima, u 2021. bilo je 155 kaznenih djela motiviranih antikatoličkim predrasudama, u odnosu na samo 43 u prethodnoj godini. Ovo povećanje od 260% predstavlja najveće povećanje zločina počinjenih protiv bilo koje skupine, bez obzira na etničku pripadnost, rasu, vjeru i seksualnu orijentaciju. Ipak, židovske zajednice snose najveći teret zločina iz mržnje u Kanadi, s 487 zabilježenih incidenata. Zločini iz mržnje protiv Židova također su zabilježili porast od 47% između 2020. i 2021.

Iako je ova brojka sama po sebi zabrinjavajuća, statistike sugeriraju da bi antikatolički motivirani zločini mogli premašiti količinu antižidovskih zločina za samo nekoliko godina , ako brojevi ostanu isti. Općenito, zločini iz mržnje u Kanadi su 2021. porasli gotovo posvuda. Samo tri rasne skupine – “bijelci”, “crnci” i starosjedilačke skupine – zabilježile su pad u broju zločina počinjenih protiv njih. Među etničkim skupinama, Arapi i Zapadnoazijski zabilježili su najveći porast zločina iz mržnje, od 46%.

Dok Zavod za statistiku Kanade ne nudi objašnjenje za svoje brojke, B.C. Catholic nagađa da su izvještaji o masovnim grobnicama u školama možda potaknuli porast zločina iz mržnje usmjerenih protiv katoličkih crkava, pojedinaca i imovine.

Pišu: “… brojke odgovaraju eksploziji paleži, vandalizma i prijetnji upućenih katoličkim institucijama prošlog ljeta nakon zapaljivih vijesti o postojanju mogućih grobova na napuštenom groblju uz bivšu indijansku rezidencijalnu školu Kamloops.” Nadalje, pr. Catholic je otkrio da je izvješće kanadske statistike u glavnim medijima oskudno. Primijetili su da čak ni mediji koji su pokrivali brojke predstavljene u izvješću nisu spomenuli ovaj alarmantni porast zločina iz mržnje usmjerenih protiv katolika.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er