VJERA I DUHOVNOST

U Međugorju Gospa vidiocima otkriva kada je rođena

Privatna objava koja nije u suprotnosti s blagdanom koji je Crkva ustanovila 8. rujna, a koji predstavlja Gospin liturgijski spomendan, ali koji Crkva nikada nije potvrdila kao pravi datum Marijina rođenja. To je Gospa objavila, u jednoj od svojih poruka, međugorskim vidiocima.

Zapravo, dan 8. rujna prvobitno je odabran u spomen na posvećenje Djevici bazilike svete Ane u Jeruzalemu, koje se dogodilo 300. godine. I pada točno devet mjeseci od 8. prosinca, blagdana Bezgrešnog začeća. Nema razloga suprotstavljati ove dvije obljetnice. No, “dvostruki blagdan” Marijina rođenja postaje prilika da se molitvom i postom pripremimo za oba datuma.

Budući da se radi o privatnoj objavi, a ne o dogmi, nema obveze vjerovati u nju, ali jednako tako nema ni zabrane da u nju vjerujemo. Kada je Gospa otkrila datum svog rođenja? Gospa je to objavila međugorskim vidiocima svojom porukom 1. kolovoza 1984.: “Sljedećeg 5. kolovoza slavit će se drugo tisućljeće mog rođenja. Za taj dan Bog mi dopušta da vam dam posebne milosti i da dam svijetu poseban blagoslov. Molim vas da se intenzivno pripremite s tri dana koja će biti posvećena isključivo meni. Tim danima se ne radi. Uzmi svoju krunicu i moli. Post na kruhu i vodi. Tijekom svih ovih stoljeća potpuno sam se posvetio vama: je li sada previše ako vas zamolim da mi posvetite barem tri dana?”

Gospa nas poziva da se za taj događaj pripremimo molitvom, osobito krunicom, i postom o kruhu i vodi. I to za Njezine nakane u koje je svatko od nas uključen. Marija je Majka svih nas i ne zanemaruje ni na trenutak naše pojedinačno dobro, koje je ucijepljeno u veće dobro koje je povijest spasenja cijelog čovječanstva, za koje je svatko od nas pozvan učiniti svoj dio.

Što se još dogodilo 5. kolovoza?

Objava da je Gospa rođena 5. kolovoza nije posve nova, jer je već izrečena i drugim misticima. Među njima je don Stefano Gobbi, lombardski svećenik koji je umro 2011., koji je utemeljio Svećenički marijanski pokret, slijedeći unutarnje nadahnuće koje je dobio tijekom hodočašća u Fatimi, čiji je vodič danas dragi prijatelj svećenik, don Luca Pescatori iz La Spezije.

Nadalje, 5. kolovoza dogodilo se poznato “snježno čudo” na brdu Eskvilin u Rimu, usred ljeta. Znak koji je Djevica Marija dala papi Liberiju i patriciju Ivanu, tadašnjem financijeru projekta, da na tom mjestu sagrade veliku crkvu njoj posvećenu. Tako je nastala bazilika Santa Maria Maggiore. Stoga se ne može isključiti da je Nebo odlučilo dati znak upravo na dan rođenja Djevice.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er