SVIJET

U jučerašnjem snažnom potresu u Turskoj preminuo katolički svećenik

U jučerašnjem snažnom potresu u Turskoj preminuo katolički svećenik! Stravičan potres magnitude 7,8 pogodio je južnu Tursku i sjevernu Siriju u ponedjeljak. Potres je imao epicentar u blizini Gaziantepa, grada na jugoistoku Turske udaljenog pedesetak kilometara od sirijske granice.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, kako prenosi Guardian, incident smatra najvećom katastrofom zabilježenom u zemlji od 1939. Oko 3400 zgrada srušilo se nakon potresa. A dramatičan broj mrtvih porastao je na više od 3 tisuće u poslijepodnevnim satima. Žrtava u Turskoj je oko 1500, au Siriji 810. Ranjenih u prvoj zemlji ima najmanje 7600, au drugoj preko 1280. Također, do sada je bilo čak 145 naknadnih potresa.

Među brojnim žrtvama, pod ruševinama je beživotan pronađen i katolički svećenik otac Imad Daher, kojemu se nekoliko sati nakon potresa gubi svaki trag. “Tijelo oca Imada Dahera, svećenika melkitske grkokatoličke župe Djevice Marije u Alepu , pronađeno je ispod ruševina. Dijelimo molitve za utjehu njegove duše”, izvijestila je novinska agencija ACI Mena.

vjera.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er