CRKVAMAGAZINSVIJETVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Gospa se ukazala u crkvi pred mnoštvom vjernika!?

VIDEO Gospa se ukazala u crkvi pred mnoštvom vjernika!? Jasno su se vidjeli obrisi Gospe koju je snimio jedan od vjernika koji su se tad nalazili u crkvi za vrijeme svete mise, prenosi portal book.hr

Drugi dan zaredom, 1. veljače 2023., prema Catholic Share YouTube kanalu, Djevica Marija navodno se pojavila tijekom večernje Svete mise u katoličkoj crkvi Sv. Klare, župa Kasarani, u Keniji.

Ukazanje je trajalo 10-ak minuta i zabilježeno je kamerom. Svećenici su služili Svetu misu kada su iznenada vjernici počeli vrištati i dizati ruke u zrak, a potom je krenulo i slavljenje pjesmom. Svećenici su zbunjeno gledali što se događa i počeli se okretati oko sebe…

Uistinu, na snimci, kako ćete i sami vidjeti, se može primijetiti, podno križa, obris žene čija je glava prekrivena veom.

Video

Autentičnost događaja još nije potvrđena. Vjera.hr navodi kako je video navodnog ukazanja na Facebooku podijelio katolički svećenik po imenu Augustine Mario. Objasnio je da će ovaj nesvakidašnji događaj istražiti Katolička crkva prije nego što ga odobri.

POBOŽNOST GOSPI OD BRZE POMOĆI

Pobožnost prema Gospi od Brze Pomoći odobrio je Sveti Otac Pio IX. godine 1851. i odredio da se slavi 8. siječnja

U američkoj državi Louisiani, na pustom području rijeke Mississippi, položeni su 1718. temelji novoga lučkog grada New Orleansa. Tadašnji upravitelj želio je djeci iz novog naselja osigurati kršćanski odgoj pa je zamolio isusovca o. de Beauboisa da im iz Francuske dovede redovnice odgojiteljice. Otac se obratio uršulinkama koje su prihvatile poziv i došle u Ameriku 1727.

Kad je 1763. Louisianom zavlada Španjolska, francuskim su uršulinkama došle španjolske u pomoć. Međutim, vlada se opet promijenila i početkom 19. st. opet su zavladali Francuzi, a u uršulinskom samostanu ostalo je samo sedam redovnica. I tu se Gospa od Brze Pomoći proslavila. Kako?

S. Andreja Nadier pismom je zatražila svoju sestričnu, također uršulinku, s. Mihaelu Censoul, da dođe iz Francuske u New Orleans. Međutim, biskup se tu usprotivio i rekao da će popustiti samo ako sam papa Pio VII. dade dozvolu. Naime, s. Mihaela je bila izvrsna odgojiteljica i puno je značila za odgoj u toj biskupiji.

Međutim, s. Mihaela je imala snažnu nutarnju sigurnost u Božji poziv i zatražila ja Papino posredovanje. Čekala je tri mjeseca, kad je u molitvi osjetila snažan poticaj da se uteče Majci Mariji.

To je učinila riječima: “Presveta Djevice, ako mi isposluješ brz i povoljan odgovor na moje pismo Papi, obećavam da ću u New Orleansu širiti tvoju čast pod nazivom: Gospa od Brze Pomoći.” Nebeska ju je majka uslišala!

Odgovor je bio brz i povoljan! Biskup se jako iznenadio brzom odgovoru Pape, popustio je i još se ponudio blagosloviti kip Gospe koji je s. Mihaela dala isklesati. Taj se kip vrlo brzo počeo častiti kao kip Gospe Brze Pomoći.

Značajno je i uslišanje za vrijeme požara 1812. kada je na zaziv Gospe vjetar promijenio smjer i tako poštedio samostan i okolicu od vatre koja je po svim pravilima trebala i njih zahvatiti.

Sveta Stolica je 13. lipnja 1928. dekretom odredila da Gospa od Brze Pomoći bude glavna zaštitnica grada New Orleansa i države Louisiane.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er