VJERA I DUHOVNOST

Troje svetaca o zastrašujućem viđenju čistilišta: “Cijeli život proveden u najgorim mučenjima je bolji nego jedan dan u čistilištu”

Troje svetaca o zastrašujućem viđenju čistilišta: “Cijeli život proveden u najgorim mučenjima je bolji nego jedan dan u čistilištu”

Sveta Faustina opisuje njeno iskustvo u svom dnevniku: “Vidjela sam svog anđela čuvara koji me naredio da ga slijedim. U jednom trenutku sam bila u maglovitom mjestu punom vatre u kojem je bila velika gomila duša koje su patile. Mnogo su molili, ali bez pomoći, za sebe; samo im mi možemo pomoći. Plamenovi koji su njih palili mene uopće nisu doticali. 

Moj anđeo čuvar nije me ostavio ni na trenutak. Pitao sam te duše što je njihova najveća patnja. Jednom su mi odgovorili da im je najveća muka bila čežnja za Bogom. (…) [čula sam unutarnji glas] koji je rekao: “Moja milost ovo ne želi, ali pravda to zahtijeva” (20).

U svom pisanju o Čistilištusveta Katarina iz Genove kaže: “Suočeni s Božjom savršenom svetošću, duše nekih preminulih osoba osjećaju se toliko jadne i nedostojne da mu se približe da se same podvrgavaju nezamislivo velikim i istovremeno pročišćujućim mučenjima. Unatoč tome, sretne su jer znaju da su spašene.

“Sveti otac Pio jednom je rekao jednom svećeniku, don Domenicu Labellarte-u, utemeljitelju četiriju ustanova posvećenog života:

“Sine, cijeli život proveden u najgorim mučenjima je bolji nego jedan dan u čistilištu.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
magnifikat.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er