VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Tri divne činjenice o pokojnom papi emeritusu Benediktu XVI. koje su malo poznate

Ovih posljednjih dana mnogo se govorili i pisalo o voljenom pokojnom papi emeritusu Benediktu XVI. Iako su mnogi govorili o njegovoj nadahnjujućoj vjeri i njegovoj sposobnosti da druge dovede Kristu, postoje još neke neobične stvari o Benediktu koje biste možda željeli otkriti.

Ove tri činjenice otkrivaju jednu posve drukčiju stranu bivšeg pape i omogućuju nam da imamo malo više uvida u čovjeka koji je bio toliko voljen i poštovan.

Bio je veliki ljubitelj mačaka – Nema sumnje: bivši je papa jako volio naše mačje prijatelje. Zapravo, o njemu postoji biografija namijenjena djeci koja je napisana iz perspektive mačke. Očito je ljubav bivšeg pape prema mačkama značila da nije mogao odoljeti da ih ne pomazi ako bi prošao pored njih, piše Catholic News Register. Ova ljubav prema mačkama najvjerojatnije potječe iz njegova djetinjstva, s obitelji Ratzinger koja je posjedovala brojne mačke i primala lutalice u svoj vrt. Čini se da je Benedikt također “posvajao” mačke na koje je nailazio tijekom svog života. Čak i u mirovini, pokojni se papa sprijateljio s dvjema mačkama, Contessom i Zorrom, koje su dolazile u njegov vrt.

Volio je plišane životinje Činjenica da je Benedikt XVI. volio mačke ne bi trebala previše iznenaditi njegovu ljubav prema medvjedićima. Prema Church Popu, kao dijete je često bio bolestan i tješio se svojim plišanim životinjama. Navodno je i dalje u životu imao plišane životinje koje mu je majka poklonila kao malom dječaku, piše Aleteia.

Kao dijete radio je pisao malom Isusu Mladi Joseph Ratzinger već je u dobi od sedam godina pokazao svoju duboku vjeru. Umjesto Djedu Božićnjaku, pisao je malom Isusu. A kako je objavila CNA, pismo je 2021. godine izloženo u selu u njegovoj rodnoj Bavarskoj. Pisalo je: “Dragi mali Isuse, brzo siđi na zemlju. Djeci ćeš donijeti radost. Također i meni donesi radost. Želio bih Volks-Schott (misni molitvenik), zeleno ruho za misu (svećeničko ruho) i sliku Presvetog Srca Isusova. Uvijek ću biti dobar. Pozdrav od Josepha Ratzingera” . Gledajući nevjerojatan život pokojnog Josepha Ratzingera, čini se da je održao riječ.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er