VJERA I DUHOVNOST

Tomislav Ivančić: Ovako ćeš se osloboditi straha

Protiv straha je dobro izabrati i rečenice iz Svetog pisma koje ulijevaju hrabrost i povjerenje i njih ponavljati dokle god ne osjetiš da strah popušta i da se mir razlijeva tvojim tijelom. Osobito je vrijedno svoj strah predati Isusu u ruke ili po svetoj misi staviti ga na oltar. Osobito je protiv straha ljekovito odreći se svega, zbog čega se bojimo.

Bojim li se izgubiti život ili kuću ili dragu osobu, tad se lagano u srcu odreći svega toga i strah će se raspršiti. Ili, prihvaćati ono čega se bojim. Isus kaže: Tko ne primi svaki dan svoj križ, ne može biti moj učenik. Viktor Frankl takvo prihvaćanje naziva „paradoksalnom intencijom”. Takav evanđeoski pristup sigurno tjera teške strahove.

Straha se možeš osloboditi tako da moliš iz srca, sabrano, povjerljivo, ustrajno. Dobro je, da se i netko drugi za tebe moli jer se tada ispunjaš i ljubavlju, vidiš li da i drugi stoje za tebe pred Bogom.

Za vjernika je dovoljno ako u strahu ponavlja: Isus je moj Gospodin. Isus je gospodar mog života. Ili: U Božjoj ruci leži moja sudbina. Bog je za mene, tko će protiv mene. Isus je došao izliječiti slomljena srca. Strah slama srca ljudi. Isus će te ozdraviti. Ustrajno se u molitvi obrati Njemu.

“Sva je snaga u Imenu Isus!”

Tomislav Ivančić

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er