EUROPA

Talijanski biskup nazočio svečanosti ulaska novih članova u masonsku ložu

Jedan talijanski biskup nazočio je svečanosti otvaranja nove masonske kuće, povodom primanja novih članova u masonsku ložu Velikog Orijenta Italije u Terniju. Nakon javnog negodovanja zbog skandala, biskupija je brzo pokušala sačuvati ugled, braneći biskupovo prisustvo na događaju pozivanjem na “Sinodalni put”.

Dana 27. rujna, biskup Biskupije Terni, Francesco Antonio Soddu, zajedno s brojnim gradskim i državnim dužnosnicima, kao i čelnicima i članovima talijanskih masonskih loža, nazočio je rezanju vrpce za masonsku kuću u Via Roma u Terniju.

“Nakon ceremonije”, nastavlja se u priopćenju, “upriličen je posjet Masonskoj kući, koja unutra ima dva hrama, a kojem su nazočili gradonačelnik Leonardo Latini, prefekt Giovanni Bruno [i] biskup Francesco Antonio Soddu, koji su u svojim pozdravnim porukama zahvalili na pozivu i izrazili nadu da ovakve inicijative mogu njegovati dijalog i pobijediti različite predrasude. Prisutni su bili i parlamentarac Raffaele Nevi i gradski vijećnik Cristiano Ceccotti”, piše lifesitenews.com

Veliki meštar, Stefano Bisi, u svom je uvodnom govoru izrazio tipične masonske antiklerikalne osjećaje, hvaleći sekularnu državu kao jedinog jamca slobode i izražavajući nadu da će 20. rujna ponovno postati praznik kojim se slavi oslobođenje Italije od “dominacija Crkve”.

Biskupija tvrdi da je biskupova svrha na svečanosti bila “svjedočenje vjernosti Evanđelju i Crkvi, osobito u ovom vremenu sinodalnog puta”.

Izvor

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er