SVECI

Sveti Rainer iz Pise 

Sveti Rainer rodio se 1118. g. u Pisi od oca Grandulfa i majke Mingarde Buzzacherni. Unatoč naporima roditelja koji su mu željeli pružiti strogi odgoj, mladost je proveo u razonodi i zabavi, i tako sve do svoje dvadesete godine.

U dvadesetoj godini odluči se uputiti u Svetu Zemlju te, ostavivši sva dobra i obukavši običnu tuniku, odluči kroz te godine živjeti u pokori. Ključan je pritom bio susret s Albertom Leccapecoreom, pustinjakom s Korzike, koji se bio smjestio u obližnjem samostanu sv. Vida – okruži ga divno svjetlo i predivan miomiris. Tada je Rainer odlučio u potpunosti prigrliti vjeru do te mjere te je, potaknut Božjim pozivom, otputovao ponovo u Svetu Zemlju.

S 23 godine odlučio je živjeti u posvemašnjem siromaštvu, poklonivši sva svoja dobra siromasima.

Dugo je vremena proveo s pustinjacima iz Svete Zemlje, živeći isključivo od milostinje. Jeo bi svega dvaput tjedno, podlažući tako svoje tijelo velikim žrtvama.

Valja napomenuti kako je, poput brojnih svetaca toga stoljeća, bio laik. Praćen glasom svetosti, vratio se u Pisu god. 1154. te se povukao u samostan sv. Vite gdje je činio čudesa, baš kao što je to bio slučaj i u Svetoj Zemlji.

Preminuo je u petak, 17. lipnja 1161. g. Godine 1632. izabran je za glavnoga zaštitnika biskupije i grada Pise.

Ime mu je njemačkog porijekla i znači: “Nepobjedivi ratnik”.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er