VJERA I DUHOVNOST

Sveta Katarina Sijenska razotkriva strašnu istinu o Sotoni: On nikada neće…

Sotona je lažov, on nikada neće ostati uz čovjeka jer ga mrzi! Sveta Katarina Sijenska u svojoj knjizi Dijalog Božanske providnosti izrekla je istinu o ocu laži: “Sotona je lažov. Njegov jedini cilj je navesti čovjeka u tu kaljužu bespomoćnosti koju grijeh donosi sa sobom.

Iako on iluzijom stvara privid i obećava vječnu slavu, koju on nema, kada čovjek jednom upadne u njegovu zamku, on ga ostavlja samog i nezaštićenog u patnji i jadu. Sotona toliko mrzi čovjeka da ne može ni biti u njegovoj blizini.

Što je u potpunoj suprotnosti s Isusom, koji bez obzira na količinu grijeha, a koji mu zadaje nevjerojatnu bol, unatoč svemu bdije nad svakom ljudskom dušom i čeka. Čeka povratak izgubljene duše u njegovo presveto srce koje je stvoreno za svakoga od nas. On je jedini koji nikad ne ostavlja, on je jedini koji zaista oprašta. On čeka svoju djecu i ljubi.”

Sveta Katarina po svojoj je svetosti bila poznata još za života. Kao laička članica dominikanskog reda prakticirala je nadnaravnu velikodušnost, molitvu i žrtvu. Također je poznata po svojoj ulozi u poticanju pape Grgura XI. da se iz Avignona vrati u Rim.

Vezani članci

Zahvaljujući svojim duhovnim spisima, sveta Katarina bila je jedna od prvih žena svetica koja je imenovana naučiteljicom Crkve. Možda je njezin najpoznatiji citat: “Ako si ono što bi trebao biti, zapalit ćeš Italiju”, što se često ponavlja kao: “Budi onakav kakvim te Bog zamislio i zapalit ćeš svijet.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er