VJERA I DUHOVNOSTCRKVA

Svećenik upozorio: Ovoga anđela ne zazivajte!

Svećenik upozorio: Ovoga anđela ne zazivajte! – U današnje vrijeme sve je popularnije spominjanje, bavljenje i molitve anđelima. Knjige se pišu, filmovi rade, novine i časopisi pune govorom i molitvama (??) upućenima anđelima. Treba biti jako oprezan sa temom anđela, a još više sa molitvama i zazivanjem anđela.

Jer postoje sveti anđeli i pali anđeli.
Svijet kako se više okreče od Boga, tako se više zanima za okultno. To ide gotovo automatski, ali nesvjesno.

Osobno savjetujem moliti samo službene molitve Crkve, koje se obraćaju anđelu čuvaru, zazivaju svete anđele (bez spominjanja njihova imena) ili spominju imena samo onih anđela čija se imena nalaze u Bibliji: Mihael, Gabriel i Rafael.

Crkva 29. rujna slavi blagdan trojice arkanđela koji se imenom spominju u Bibliji: Mihael, Gabriel i Rafael.

Mihael, Gabriel i Rafael tri su biblijska anđeoska imena. Izvorna značenja imena su, kako je to često u drevnim istočnim kulturama, rečenice, svojevrsne definicije nositelja imena: Mi-ha-el znači Tko je kao Bog?, Ga-bri-el – Bog je jak, a Ra-fa-el – Bog iscjeljuje, liječi.

Anđeli su po katoličkom učenju osobna, od Boga stvorena bića, koja “uvijek gledaju lice Oca nebeskoga” (Mt 18,10), te su neposredni svjedoci njegovih velikih djela i razglašuju njegovu slavu (grčki angelos znači glasnik). Za razliku od ljudi, anđeli nisu vezani na tijelo. Oni su čisti dusi, a posjeduju veću moć nad materijom od čovjeka i veću sposobnost spoznaje. Nauka o anđelima (angelologija) razvrstava anđele u devet korova. Osmi su kor arkanđeli i među njih spadaju Mihael, Gabriel i Rafael.

Nikakav Uriel nije zapisan u Bibliji. I zato se ne savjetuje niti ga spominjati. Niti jedan molitvenik koji je odobren od Crkve ne spominje Uriela, zato ga ni vi ne spominjite.

Također i druga imena anđela, koja nisu zapisana u Bibliji i životu svetaca, ne zazivajte. – upozorava svećenik vlč. Silvio Španji.

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button